Sanchez kihagyhatja az oroszok elleni összecsapást

Hamarosan startol a konföderációs kupa. A csapatok gőzerővel készülnek a jövő évi világbajnokság főpróbájának számító tornára. Chile sztárja azonban kihagyhatja a felkészülési mérkőzést.

maxresdefault

Alexis Sanches kemény szezont tudhat maga mögött. Keserédes győzelmet arattak az FA-kupában az Arsenallal. A döntőben a bajnok Chelsea ellen diadalmaskodtak. A találatokból egyet Sanches is magára vállalt, már korán, a találkozó 4. percében bevette a Kékek kapuját. A serleget a magasba emelhették, de a szezont csak az 5. pozícióban zárták, ami csak Európa-liga indulásra jogosítja fel az Ágyúsokat.

A dél-amerikai bajnok már megérkezett Oroszországba, ahol a házigazdával játszik felkészülési mérkőzést. Sanches kimerítő szezont zárt, és az edző lehetséges, hogy pihenteti őt, és csak élesben, a tornán fogja játékosát pályára küldeni.  Szüksége is lesz Sanchesnek a plusz pihenőidőre, ha 100%-ban akarja majd támogatni hazáját a konföderációs kupán. Chile kemény fába vágta a fejszéjét. A kvartettben Kamerun, Ausztrália és Németország várja őket.

Németország ellen nem rendelkezik jó statisztikával az együttes. Az elmúlt 4 találkozójukból négyet nyert a Nationalelf. Az afrikai gárdával régebben csapott össze Chile. Az 1998-as franciaországi világbajnokságon játszottak 1:1-es döntetlent Kamerunnal. Ausztrália ellen 2 győzelem és 1 döntetlen a mérleg.

kép: talking-baws.hoqt2ws7j.netdna-cdn.com

Nagy Gábor