U20-as vb: Venezuela az első döntős! – videóval

Elérkeztünk az elődöntőkhöz a 2017-es dél-koreai rendezésű U20-as labdarúgó-világbajnokságon! A legjobb négy közöttiek csatáját egy​ dél-amerikai csemege, az Uruguay – Venezuela összecsapás nyitotta. A venezuelaiak második vébéjükön először döntőzhetnek, úgy, hogy a rendes játékidő hajrájáig vesztésre álltak!

IMG_20170608_125645

Egy végletekig kiélezett elődöntő után nagy volt a venezuelaiak öröme (forrás: twitter.com/FVF_Oficial)

Uruguay és Venezuela U20-as válogatottjai már idén kétszer is megmérkőztek egymással, igaz, akkor azért az más helyzet volt, és más összetételű csapatok. Ami a legutóbbi meccsüket illeti, az a Dél-Amerikai Bajnokság döntője volt, melyet a venezuelaiak a második félidőben tudtak le, és így simán nyertek 3-0-ra. A két korosztályos nemzeti év eleji meccse pedig 0-0-s eredménnyel végződött. Érdekesség, hogy mindkét találkozón Venezuela részéről volt egy kiállítás.

A találkozó első félidejében Venezuela irányított mezőnyben, mégis Uruguay előtt adódott több lehetőség. Végül gólt is utóbbi szerzett, kevéssel a fordulás után, ám nem támadásból! Az uruguayiak a 48. minutumban De La Cruz révén büntetőből kerültek előnybe (1-0)! Hiába lett még magabiztosabb a venezuelaiak mezőnyfölénye a második játékrészben, ez csak meddő előny volt, ugyanis az egyenlítés nem jött össze, egészen a végéig. Ugyanis a hosszabbítás első percében Sosa Samuel nagyszerű szabadrúgása akadt be, így jöhetett a kétszer tizenöt perces extra játékidő (1-1)!

Venezuela másodjára szerepel U20-as vb-n, és máris esélyük nyílt arra, hogy döntőzhessenek a hajrábeli egalizálás révén.

A hosszabbítás továbbra is nagy venezuelai mezőnyfölényt hozott, ráadásul a hajrában Hurtado találta el közelről a kapufát, de nem jött össze a fordítás, valamint Uruguay részéről sem esett gól, így jöhetett a büntetőpárbaj!

A tizenegyespárbajt Venezuela kezdte, és Penaranda számára nem is okozott gondot értékesíteni a pontrúgást, majd Valverde is eredményes tudott lenni (1-1).

Az új szisztéma szerint lebonyolított tizenegyespárbaj második köre nem indult jól Uruguay számára, nem jött össze az újabb gól, a kapus kifogta Rodriguez büntetőjét, így maradt az 1-1! Ezek után a hajrában az elődöntőt hosszabbításra mentő Sosa Samuel viszont már előnyt szerzett Venezuelának (1-2)!

Majd jött Hernandez, és tovább növelte a venezuelai előnyt (1-3), Canobbio révén pedig zárkózott Uruguay (2-3).

Az újabb uruguayi tizenegyes ekkor már​ bement, Bentancur hozta egálra az eredményt (3-3). A venezuelaiak részéről pedig jött az első hiba, Soteldo nem tudott betalálni, így marad a 3-3-s eredmény!

Herrera ezek után javított, és ismét Venezuela vezetett (3-4), az előny pedig ki is tartott, hiszen a meccs első gólját épp tizenegyesből szerző De La Cruz nem tudott betalálni, ez pedig azt jelentette, hogy 4-3-ra megnyerte Venezuela a büntetőpárbajt, s megfordítva az elődöntőt ott van a fináléban!

Kiélezett győzelmével így Venezuela az első finalistája a 2017-es U20-as vb-nek!

Uruguay bronzmeccset még így is játszik, tehát adott esetben nem feltétlenül marad érem nélkül a ma vereséget szenvedő válogatott.

Venezuela egyébiránt másodjára szerepel U20-as világbajnokságon, és nagy lehetőség nyílt arra, hogy meg is nyerje ezúttal a korosztályos világeseményt!

U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, ELSŐ ELŐDÖNTŐ
Uruguay – Venezuela • 1-1 (0-0), b.u.: 3-4
Helyszín: Daejon Világbajnoki Stadion, Daejon
Gólszerzők: De La Cruz (48. – büntetőből), ill. Sosa Samuel (90+1.)

Nagy Dávid