U20-as vb: Ők lesznek a jövő nagy tehetségei

Lionel Messi és Cristiano Ronaldo vitathatatlanul a két húzónév a mai futballban. Dél-Koreában azonban láthattuk azt, hogy az utánpótlásban is vannak kiemelkedő tehetségek, akik pár éven belül átvehetik a futball mai sztárjainak helyét.

Rodrigo Amaral – Uruguay

amaral

A 20 éves csatár a Nacional csapatát erősíti. Uruguay válogatottjában ő az egyik legjobb játékos, ezért nem kérdés, hogy ő érdemelte ki a 10-es számú mezt. A labdával remekül bánik, és cseleivel kergeti őrületbe a védőket. A specialitása a rögzített helyzetek. A bal lábával már okozott néhány kellemetlen percet a kapusoknak. Hazáját egészen az elődöntőig vezette. Két góllal és egy gólpasszal járult hozzá ehhez a remek teljesítményhez.

Riccardo Orsolini – Olaszország

613933736.0

A Juventus kölcsönadta a gólerős játékost az Ascoli-nak, hogy fejlődhessen és megfelelő mennyiségű játékperchez juthasson. A tornán aztán bizonyította, hogy helye lenne a Zebrák első csapatában is, mivel összesen 5 gólt zsákolt be az ellenfelek kapujába.

A bal lábas szélső remekül bánik a labdával. Rendkívül gólveszélyes játékos, és általában a pálya jobb oldalán tűnik fel.

Adalberto Penaranda – Venezuela

letöltés

A 19 éves csatár a Malagát erősíti. Eredetileg a Watfordba szerződött, ám az angolok kölcsön adták a spanyol gárdának. Klubszinten, az európai futballporondon még keresi a helyét, azonban Dél-Koreában megcsillogtatta a tehetségét. Két góllal és a három gólpasszal járult hozzá ahhoz, hogy hazája a döntőig menetelhessen.

Dominic Solanke – Anglia

20170608_151111_0

A 19 éves tehetség a torna kezdetén még a Chelsea szolgálatában állt, azonban július 1 lesz a nap, amikor klubot vált, és a rivális Liverpool színeiben folytatja a pályafutását. Az első góljára a tornán az egyenes kieséses szakaszig kellett várni. Argentína ellen volt eredményes büntetőből. Ennek ellenére az egész viadal során remek teljesítményt nyújtott, így nem volt meglepő az, hogy ő nyerte el a torna végén az aranylabdát. Gólokkal sem fukarkodott, mivel Argentína után még 3 alkalommal volt eredményes, így épphogy lecsúszott a gólkirályi címről. Nem meglepő az, hogy a kiemelkedő teljesítménye után a Liverpool hajlandó volt 3 millió fontot fizetni a csatárért.

Rodrigo Bentancur – Uruguay

rodrigo

A torna után, ahogyan azt Solanke teszi, ő is klubot vált. A Boca Juniors mezét cseréli a Zebrák szerelésére. A középpályás remek szolgálatot tett hazájának. Igazi játékmester, aki a középpályán alkot, és szervezi csapata játékát. Neki is köszönhetően épített fel veszélyes támadásokat az uruguay-i válogatott.

Alban Lafont – Franciaország

alban-lafont

A mezőnyjátékosok után egy hálóőr is helyet kapott a torna felfedezettjei között. A fiatal kapus klubszínekben a Toulouse ketrecét őrzi. Még csak januárban tölti be a 18. életévét, de már tapasztalt Ligue 1 kapusnak számít, mivel ebben a szezonban a francia élvonalbeli klub őt részesítette előnyben a gólvonalon. Dél-Koreában is megcsillogtatta tehetségét, és közeli lövéséket is hatástalanított. A csoportkörben egyik ellenfél sem volt képes átjuttatni a labdát a franciák gólvonalán, ez nagyban volt köszönhető Lafont reflexeinek. Az olasz ellen azonban már megzörrent a hálója, ami a torna végét is jelentette számukra.

Fashion Sakala – Zambia

FB_IMG_14874539871631339

Klubszínekben Oroszországban, a Spartak Moszkva együttesében futballozik, azonban Dél-Koreában a címeres mezben kellett bizonyítania. A fiatal játékos nagyon gólérzékeny. Portugália, Németország, Irán és Olaszország kapuját is bevette, Egyedül Costa Rica ellen nem talált be. Az afrikai csapat egész szép teljesítményt nyújtott a tornán, a végállomást a végül bronzérmes olasz gárda jelentette számukra.

Ademola Lookman – Anglia

ademola-lookman-of-everton_1d1if1iyakuju16bdaro2v5xpe

Az Everton játékosa felért a csúcsra hazájával, és magasba emelhette a végső győzelemért járó serleget. A Premier League-ben sem ismeretlen a játékos arca a szurkolók körében, mivel január óta meccsről meccsre feltűnik a liverpooli klub keretében. A címeres mezben három gól zsákolt be, és egy gólpasszal járul hozzá a szigetországiak végső győzelméhez.

Yangel Herrera – Venezuela

yangel-herrera_lsob2go9v6zg1k8tizlvvrpet

A fiatal játékos jelenleg az Egyesült Államokban, a New York City csapatában légióskodik. A Manchester City-től került kölcsönbe a tengerentúlra. A középpályán irányította a játék alakulását. Ő is kulcsszerepet játszott abban, hogy Venezuela egészen a döntőig menetelt.

képek: malalechefutbol, cdn.vox-cdn, espncdn, empireofthekop, juvefc, soccer.s3.amazonaws, i0.wp, performgroup

Nagy Gábor