U20-as vb: Ők voltak a legeredményesebbek

Véget ért az U20-as világbajnokság Dél-Koreában. A bajnoki címet Anglia zsebelte be. Venezuelának be kellett érnie az ezüstéremmel. Az olasz játékosok nyakába akasztották a bronzérmet és Uruguay végzett a negyedik helyen.

DCC_z18UAAAlo3j

A torna legjobb játékosa a világbajnok angol keretből került ki. A Chelsea-ben a jövőben nagy karriert építhet majd Dominic Solanke. Dél-Koreában ő nyerte el az Adidas Aranylabdát. Éppen csak lecsúszott a dobogó legfelső fokáról a Real Madrid Castillát erősítő Valverde. Harmadik helyen, a New York City-ben kölcsönben lévő venezuelai válogatott játékos, Herrera végzett.

A leggólerősebb játékosnak Riccardo Orsolini bizonyult. 5 találatával kiérdemelte az aranycipőt. Így a bronzérem mellé a gólkirályi címet is begyűjtötte. A fiatal olasz játékos a Zebrák gárdáját erősíti. A remek teljesítménye okán elképzelhető, hogy hamarosan az első csapatban láthatjuk majd őt is.

Az aranykesztyűt a világbajnok angol csapat kapusa, Woodman érdemelte ki. A hálóőr jelenleg kölcsönben, a skót Kilmarnock gárdájában próbál szerencsét. A torna során összesen három alkalommal hullott a hálójába labda, a többi alkalommal magabiztosan hárította az ellenfél rohamait.

A legkevesebb szabálytalansággal, és a legtisztábban Mexikó hozta le a mérkőzéseit, éppen ezért ők érdemelték ki a tornán a Fair-Play díjat.

kép: gdnonline.com

Nagy Gábor