Konföd. kupa: A házigazdák nyerték a nyitómeccset – videóval

A Konföderációs Kupa első mérkőzésén Oroszország Új-Zélanddal találkozott, ahol a hazai csapat elég simán győzte le ellenfelét. 

orosz-nt

Forrás: fifa.com

Oroszország  – Új-Zéland: 2-0 (1-0)
Helyszín: Krestovsky Stadium (Szentpétervár) Vezette: Wilmar Roldan (kolumbiai)
Gólszerzők: Boxall (31. – öngól), Smolov (29.) ill. –
Sárga lap: – ill. –
Kiállítás: – ill.

Nem volt meglepetés, hogy Oroszország kezdte jobban a mérkőzést. A 8. percben Dzhikiya érkezett jól a beadásra, de az ötösről leadott fejese  a bal kapufáról pattant ki. A házigazdák birtokolták többet a labdát, az új-zélandiak csak ritkán kerültek helyzetbe, ám a 23. percben ők is megmutatták magukat. Chris Wood csaphatott le egy kipattanó labdára, de elszalasztotta a lehetőséget, mivel a játékszert bőven a kapu felé lőtte. Ezután nagyon megindultak az oroszok, a 26. percben Dzhikiya kapott tökéletes labdát a pálya közepén, igazított egyet a labdán és megcélozta a kapu jobb alsó sarkát, de a kapus bravúrral védett. A 31. percben már be is találtak a hálóba, de a játékvezető végül érvénytelenítette a találatot, viszont egy percet sem kellett búslakodniuk, hiszen még ugyanekkor megszerezték az oroszok a vezetést. Glashakov kapott fantasztikus labdát, amit átemelt a kapus fölött. A védők próbálták még menteni a menthetőt, de végül Boxall lábáról pattant be a hálóba.

A gól után, a második félidőben is maradt az orosz fölény, a 49. percben Dmitri Poloz kapta pontosan a labdát az ötösön belül, meg is próbálta kapura fejelni, de a kapus résen volt és védeni tudott. A 63. percben Aleksandr Samedov végezhetett el szabadrúgást elég jó helyről, de a lövés kevéssel a kapu felé ment. A 69. percben azonban már értékesíteni tudták a lehetőségüket, így már két góllal vezettek Új-Zéland előtt. A középre laposan beadott labdába még Boxall bele tudott  érni, de így is Smolov elé került, aki a hálóba juttatta a játékszert. A 78. percben Új-Zéland előtt ott volt a lehetőség a szépítésre. Ryan Thomas kapott kiváló labdát, ami a kapu jobb oldalának irányába tartott, de Igor Akinfeev számított a lövésre és védeni tudta a lövést. Az eredmény végül nem változott a lefújásig, így a házigazda megnyerte a nyitómeccset.