Konföd. Kupa: Ötgólos meccsen nyertek a németek – videóval

Az utolsó két csapat is bemutatkozott az oroszországi Konföderációs Kupán, avagy hétfő este találkozott a regnáló világbajnok Németország, illetve az Ázsia Kupa címvédője Ausztrália. A két csapat között hatalmas különbség volt, ám Joachim Löw fiatal csapata nem tudta lezárni a meccset, mely így végig nyitott és izgalmas maradt. 

2896478_big-lnd

1. félidő: Soha nem látott felállásban kezdett a megfiatalított Nationalelf, mely az első pillanattól fogva magához ragadta a kezdeményezést. A két csapat között hatalmas különbség mutatkozott, a németeknek pedig a vezetés is gyorsan megvolt. Egy a szélre levitt labdát Brandt tett vissza a második hullámban teljesen üresen érkező Stindlnek, aki könnyedén lőtt a kapuba (0:1). Joachim Löw legénysége sorra dolgozta, majd pedig hagyta ki a helyzeteket, az ausztrálok pedig az első játékrész hajrájára fordulva előbb egy fejessel veszélyeztettek, majd pedig a Celtic középpályása Tom Rogic találatával, egyenlítettek (1:1). Bernd Leno a gólvonalon nem volt a helyzet magaslatán, ám a németek egyből váltani tudtak, s kiharcolva egy büntetőt Draxler révén még a délidő előtt újra megszerezték a vezetést (1:2).

2. félidő: A németek góllal zárták és góllal nyitották a játékrészek végét, és kezdetét. Goretzka gólja Kimmich átadását követően érkezett (1:3). Noha az ausztrálok abszolút nem voltak meccsben, a szerencse melléjük szegődött, illetve Leno mellől elpártolt, aki potyázott egy hatalmasat, így Juric révén újra meccsben voltak az ausztrálok (2:3). A 75. percben Werner zárhatta volna le a meccset, ám lövése a jobb kapufa tövéről kifelé pattant. Kruse révén még egyenlítési lehetősége is volt az ausztráloknak, de Leno a helyén volt. Újabb gól nem született, így végül szűkösen, de nyerni tudtak a németek, akik kis híján belealudtam a meccsbe.

Ausztrália – Németország 2:3 (1:2)
Helyszín: Szocsi, Fisht Olympic Stadium – 22829 néző; Vezette: M. Geiger (USA)
Gólszerzők: Rogic (41.), Juric (56.) ill. Stindl (5.), Draxler (44.), Goretzka (48.)
Sárga: Sainsbury (64.) ill. Goretzka (55.)
Kiállítás: – ill.

Ausztrália: Ryan – Degenek, Sainsbury, Wright – Milligan, Luongo (Kruse 46.), Leckie, Mooy, Rogic (Troisi 71.), Behich – Juric (Cahill 86.). Szövetségi kapitány: Ange Postecoglou

Németország: Leno – Hector, Mustafi, Rüdiger, Kimmich – Draxler, Goretzka, Rudy, Stindl (Can 77.), Brandt (Sule 63.) – Wagner (Werner 58.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw

A B-csoport állása

Teljes képernyő rögzítése 2017. 06. 19. 185417

VIDEÓ Hamarosan…

Képek: Fifa.com