Man.City: Újabb dortmundi játékos érkezhet – sajtóhír

A Sky Sports értesülései szerint újabb dortmundi játékos érkezhet az angol Premier League-ben legutóbb bronzérmes Manchester City csapatához. Az előző szezonban a manchesteriek már igazoltak a BVB-től, akkor Ilkay Gündogan-t szerezték meg.

Eintracht Frankfurt v Borussia Dortmund - Bundesliga

A Sky Sports beszámolója szerint a német Bundesligában bronzérmes Borussia Dortmund gaboni gólvágójával Pierre-Emerick Aubameyang-al erősítheti meg támadószekcióját a Manchester City. Pep Guardiola komoly erősítésekbe kezdett hiszen már megszerezte a Monaco játékosát Bernardo Silvát valamint a Benfica hálóőrét Edersont. A manchesteriek a legfrissebb hírek szerint egy 60 millió fontos ajánlatot készülnek tenni a németeknek. A gaboni támadóért sorba állnak a topklubok, a City mellett a PSG, Real Madrid, Liverpool is érdeklődik a támadó iránt.

Aubameyang 2013 óta szerepel a dortmundi együttesnél és négy szezonja során 189 mérkőzésen lépett pályára a sárga-feketék színeiben és ezalatt 120 gólt szerzett minden sorozatot tekintve. A 28 esztendős támadó pályafutása során megfordult még a Milan, Dijon, Lille, AS Monaco és Saint Étienne együttesében is. Az első két dortmundi szezonjában két szuperkupa győzelmet szerzett csapatával, az igazi áttörést azonban a 2015-2016-os szezon jelentette, a szezon őszi felében 17 mérkőzésen 18 gólt szerezve vezette a Bundesliga góllövőlistáját, és számos európai nagycsapat figyelmét felkeltette, Afrikában pedig az év játékosának választották.

A gaboni támadó szerződése eredetileg 2020-ig érvényes a német gárdához és a mértékadó transfermarkt portál a 28 esztendős csatár piaci értékést 65 millió euróra taksálja.

Képek: skysports.com

O.G.