Újabb két igazolás Felcsúton

Nem tudom hívhatjuk -e még Puskás Akadémiának a Felcsútot, hiszen újabb két focistával bővült a keret, s egyikük sem a helyi utánpótlásműhelyből került ki. Ráadásul Ulysse Diallo még csak nem is magyar, ellenben Osváth Attilával, akivel nagyot húzott Pintér Attila, hiszen az egyik legtehetségesebb jobbhátvéddel bővült a keretük.

dialloDiallo egykor a Fradiban is játszott.

Osváth Attila Veszprémben nevelkedett, 16 és fél évesen mutatkozott be a helyi csapatban az NB II-ben. Innen Balatonfüredre majd Szigetszentmiklósra vezetett az útja. 2015-ben részt vett az U20-as világbajnokságon, s ekkor sorban álltak érte a kérők. Ő végül a Vasast választotta, ahol egyből bekerült a kezdőcsapatba, sőt később Bernd Storck válogatott keretébe is. Sajnos megsérült, s majdnem egy évet ki is hagyott. 2017 tavaszán a több játék reményében Debrecenbe került kölcsönbe, ahol az összes bajnokin szerephez is jutott. Visszatért Angyalföldre, de újabb kérők kopogtattak. Hallani lehetett az Újpest és a Felcsút érdeklődéséről is, végül utóbbi mellett döntött.

„A kiváló szakmai stáb volt a legvonzóbb számomra, amikor úgy döntöttem, hogy a Puskás Akadémiához igazolok. Pintér Attila személye is nagyon fontos szempont volt, hiszen remek szakember és bárkiből képes kihozni a maximumot. Azért jöttem ide, hogy fejlődjek, és az itteni körülmények ezt valóban garantálják. Most, hogy túl vagyok az első néhány edzésen, máris érzem, hogy szakmailag előreléptem, ami nagy bizakodással tölt el a jövőre nézve, egyben igazolja a döntésemet” – nyilatkozta az ifjú jobbhátvéd a pfla.hu-nak.

Ulysse Diallot anno Ricardo Moniz csábította a Ferencvároshoz 2013-ban. A holland edzőnél rendre pályára is lépett, de Thomas Doll érkezése után már egyre kevesebb lehetőséget kapott. 2014 nyarán Portugáliába szerződött, ahonnan 2016 őszén került Mezőkövesdre. Pintér Attilával ekkor dolgozott először együtt a mali csatár, s a korábbi szövetségi kapitány annyira megkedvelte, hogy most Felcsútra is elcsábította. A középcsatár az NB I-ben 15 találkozón 4-szer vette be az ellenfelek kapuját és két assziszt is szerepel a 2016/17-es idénybeli statisztikai lapján.

A napokban további “ifjú” focisták írhatnak alá a Puskás Akadémiánál, mint a korábbi kameruni válogatott Patrick Mevoungou és a paksi balhátvéd Szabó János is.

Endrődi Dávid