Konföd. Kupa: Ausztrália és Kamerun nem bírtak egymással – videóval

Ma késő délután, vagy nézőpont kérdése alapján kora este folytatódtak az oroszországi Konföderációs Kupa küzdelmei. Immár a B-csoportban is elkezdődtek a második fordulós küzdelmek, s ezúttal két, az első körben vesztes válogatott játszott egymással. Afrika és Ázsia bajnoka, azaz Kamerun és Ausztrália feszült egymásnak azért, hogy legyen esélyük még az elődöntőbe jutásra.

IMG_20170622_185829

Csak az egyenlítés jött össze Ausztráliának Kamerun ellen (forrás: twitter.com/FIFAcom)

A két válogatott korábban még sosem találkozott egymással, ebből a szempontból is izgalmasnak ígérkezett tehát a Kamerun – Ausztrália összecsapás a Konföderációs Kupán. Tegnap Új-Zéland válogatottjában Mexikó ellen Ingham személyében lett az óceániai a kupa történetében a legfiatalabb pályára lépő játékos. Ezúttal Ausztrália is bedobott egy fiatal labdarúgót a mélyvízbe Gersbach személyében, aki az elmúlt hónapban töltötte be a 20-at. Az első körben Kamerun Chile ellen kapott ki 2-0-ra, míg Ausztrália a világbajnok és megfiatalított német válogatottal játszott szoros meccsen maradt alul 3-2-re.

Nem alakult túl izgalmasan a meccs első fele, helyzetek nem igazán adódtak a felek előtt. A 18. minutumban viszont a fiatal Gerbasch beívelése jónak tűnt, ám Ondoa jól kilépve a kapujából megelőzte az ausztrálok támadóját, Juricsot.
A labda többet volt az ausztráloknál, akik a 32. percben Leckie révén kerültek helyzetbe, de Gersbach beadása után az előbb említett társ fölé lőtte a labdát. Egy perccel később is a Socceroosnál volt a labda, ám a szöglet után visszaívelt labdát begyűjtötte a kameruni hálóőr. A 35. minutumban az afrikaiak is próbálkoztak, de Fai elég távolról, és eléggé pontatlanul lőtte el a labdát, ami így könnyen lett Ryan kapusé. A 37. perc elején elképesztően szép összjáték végén, Aboubakar tette vissza sarokkal Moukandjonak a labdát, utóbbi pedig rá is lőtte a labdát, de Ryan védte a rosszul eltalált próbálkozást. Ez volt a kameruniak első komolyabb kaput eltaláló lehetősége. A félidő végéhez közeledve egymás után négy szögletet is elvégeztetett Kamerun, de az afrikaiak nem sáfárkodtak jól a sarokrúgásaikkal. Majd jött egy ausztrál szabadrúgás, melyből végül egy kameruni kontra indult, Bassogog pedig simán lefutotta Degeneket, utóbbi lerántani sem tudta ellenfelét, az afrikai labdarúgó pedig egy szögletet tudott kiharcolni, amelyből megint nem lett semmi.

Végül az egyperces hosszabbítás elején egy káprázatos góllal került előnybe Kamerun! Az afrikaiak nem voltak még fejben az öltözőben, mint ellenfelük, az Ngadeu-Ngadjui által jól előreívelt labdát pedig Zambo Andre-Frank pöckölte be a kifutó Ryan fölött nagyszerűen a kapuba (1-0)!

Kamerun szebben, és jobban is játszott, az előnyük megérdemelt, Ausztráliának ébrednie kellett a szünet utánra a kiesés elkerülése miatt.

Nagyobb sebességi fokozatra kapcsolva is jött ki az ausztrál válogatott, ám Leckie 46. percben jól betett labdáját Juric lőtte fölé, pedig utóbbinak volt ideje átvenni a játékszert, és megnézni a kaput. Az 57. percben Kamerun még nagyobb helyzetet hagyott ki – Djoum betett labdáját a gólszerző Zambo Andre-Frank találta el rosszul, így a játékszer kevéssel mellé ment.

Viszont jött a fordulat, az 59. perc legelején a játékvezető tizenegyest ítélt Ausztrália javára! Jött még viszont a videóbíró, amely megerősítette, hogy Mabouka szabálytalan volt. Az ausztrálok csapatkapitánya, Milligan jól lőtte el a labdát, és egyenlített a 60. minutumban (1-1)!

Öt perccel később a túloldalon Aboubakar a beívelt, előtte felpattanó labdát küldte fölé. A 70. minutumban a 99. válogatottságát ünneplő Tim Cahill lépett pályára az ausztráloknál Juricsot váltva. A 78. percben Siani beívelése után fejelte fölé a labdát Aboubakar, ez nagy lehetőség volt. A 85. minutumban szintén ő igyekezett betalálni, ez akkor sem jött össze. Nagyon nyomott a végén Kamerun, de az újabb gól már az afrikaiak részéről sem jött össze.

Hiába volt nagy a tét, nem bírtak végül egymással a felek, így aligha van bármelyik válogatottnak is esélye a továbbjutásra – matematikailag még lehetséges, de a megvalósulásra a realitás elég kicsi.

KONFÖDERÁCIÓS KUPA, OROSZORSZÁG • B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Kamerun – Ausztrália • 1-1 (1-0)
Helyszín: Szentpétervár Stadion. Vezette: Milorad Mazic (szerb)
Gólszerzők: Zambo Andre-Frank (45+1.), ill. Milligan (60. – büntetőből)
Sárga lapok: Siani (87.), Mabouka (90+1.), ill. Wright (81.)
Kiállítás:

Kamerun: Ondoa – Mabouka, Ngadeu-Ngadjui, Teikeu, Fai – Djoum, Siani, Zambo Andre-Frank – Bassogog, Aboubakar, Moukandjo (Toko Ekambi, 77.). Szövetségi kapitány: Hugo Broos (belga)

Ausztrália: Ryan – Degenek, Sainsbury, Wright – Leckie, Kruse (Troisi, 65.), Milligan, Gersbach – Rogic (Irvine, 79.), Mooy – Juric (Tim Cahill, 70.). Szövetségi kapitány: Ange Postecoglou (ausztrál)


A B-csoport jelenlegi állása*

IMG_20170622_185750

* A 2. fordulóból hátra van még a Németország – Chile találkozó, amely ma este 20 órától veszi kezdetét. Természetesen arról az összecsapásról is beszámolunk!


GALÉRIA (a képek kattintásra nagyobbak lesznek, és látható még egy leírás is mindegyikhez)

Nagy Dávid