Konföd. Kupa: Döntetlen is elég volt Chilének – VIDEÓ

A B csoport utolsó összecsapását Chile és Ausztrália játszotta le. Az ausztráloknak nagy arányú győzelmet kellett volna aratniuk ahhoz, hogy megelőzzék Chile válogatottját, és másodikként juthassanak az elődöntőbe.

2856

Chile – Ausztrália 1:1 (0:1)
Gólszerzők: Rodriguez (67.) ill. Troisi (42.)

Az első lehetőséget a 8. percben Chile alakította ki. Arturo Vidal kapott remek labdát, de az ausztrál kapus időben oda tudott érni. A 27. percben Alexis Sanches is megpróbálkozott a gólszerzéssel, de az utolsó pillanatban blokkolták a védők a rohamot. A 36. percben Ausztrália is helyzetet alakította ki. Troisi célozta meg a kaput, de Claudio Bravo oda tudott érni. A 42. percben Troisi már nem hibázott, Kruse remek passzát váltotta gólra.

Az 52. percben Juric egy az egyben vihette a kapura a labdát, de Bravo érezte az irányt, és hárította a gólba tartó labdát. A 67. percben egyenlített ki Chile. Eduardo Vargas adott remek labdát Rodriguez-nek, aki az ausztrál hálóba juttatta a labdát. A 70. percben fordíthatott volna Chile, de Alexis Sanches fejese pontatlan volt. Több találat nem esett ezen a találkozón, így Ausztrália csoport harmadikként búcsúzott, Chile továbbjutott az elődöntőbe.

https://www.youtube.com/watch?v=50Zkucuvz9w

https://www.youtube.com/watch?v=PxdzM6XdGb0

Névtelen

kép: guardian

Nagy Gábor