Konföd. Kupa: Összefoglaló a csoportkör után, az elődöntők előtt

Véget értek az oroszországi Konföderációs Kupa csoportmérkőzései, két nap múlva pedig már jönnek is az elődöntők. Nézzük, hogy alakultak a csoportok és a párosítások!

A csoport:

Képtalálat a következőre: „portugal new zealand”

Forrás: goal.com

Az A csoport továbbjutói Portugália és Mexikó lettek. Cristiano Ronaldóék azonos pontszámmal, de jobb gólkülönbséggel lettek csoportelsők, mivel Mexikóhoz hasonlóan két győzelem, és egy döntetlen áll a nevük mellett, amit egymás ellen értek el. A csoport kiesői a házigazda Oroszország és Új-Zéland voltak. Az oroszok igaz egyszer győzni tudtak, míg az óceániai ország egyszer sem tudott nyerni a három mérkőzés közül.

Az A csoport eredménye:

konf

B csoport:

Képtalálat a következőre: „germany cameroon”

Forrás: Sky Sports

A B csoportban Németország és Chile jutott tovább. A “Nationalelf” Kamerunt és Ausztráliát is legyőzte, és belefért egy döntetlen Chile ellen is ahhoz, hogy csoportelsőként jussanak tovább. A chilei válogatott a tegnapi mérkőzésen az ausztrálokkal is döntetlenezett, de ez is elég volt nekik ahhoz, hogy a második helyen továbbjussanak. A két kieső közül Ausztrália teljesített jobban, két döntetlennel és egy vereséggel, míg a kameruni válogatott Chilétől és Németországtól is kikapott, így utolsó lett.

A B csoport eredménye: 

konf

Az elődöntők párosításai:

A Konföderációs Kupa szabályai szerint az A csoport első helyezettje találkozik a B csoport második helyezettjével, illetve a B csoport első helyen végző válogatottja az A csoport második helyezettjével. Így az elődöntök párosításai, időpontokkal kiegészítve a következők:

Június 28. 20.00 (Kazany): Portugália – Chile
Június 29. 20.00 (Szocsi): Németország – Mexikó

A góllövőlista jelenlegi állása:

Hárman szereztek eddig két-két gólt a csoportmeccseken, így jelenleg ők állnak az élen. Mivel mindhárom játékos válogatottja továbbjutott az elődöntőbe, így bármelyikük gyarapíthatja még találatai számát.

goll