Az Ágyúsok tovább versengenek a Lyon gólvágójáért

Az Arsenal nagy elánnal pályázik a BBC értesülései szerint a Lyon francia góllövőjére, a 26 esztendő Lacazettere, annak ellenére is, hogy az Ágyúsok nem tudtak megfelelő ajánlattal előhozakodni.

alexandre-lacazette-lyon_1manuuo2itotm1g6c7qcuupl2w

Az idei nyár egyik nagy kérdése, hogy Lacazette megy vagy marad (forrás: goal.com)

ABBC az elmúlt éjjel írt arról, hogy a Lyon nem jutott még dűlőre az Arsenal csapatával a tárgyalások során, melyek célja az Ágyúsok szempontjából a francia élvonalbeli klubban gólvágóként szereplő Lacazette megszerzése. A 26 esztendős támadó elképesztően gólérzékeny – jelenlegi klubjában 100 gólig jutott 203 tétmeccse során, míg a nemzeti csapatban eddigi 11 találkozó alkalmával 1-szer volt eredményes.

Az 1991-es születésű középcsatárt egyébiránt 2019 júniusának végéig szóló szerződése van a Lyonnal, piaci árat pedig a Transfermarkt 40 millió euróra datálja. A guadalupei származású csatár még csak a Lyon színeiben futballozott, és aligha akarja elengedni klubja a Premier League-be a leghatékonyabb játékosát.

Alexandre Lacazette válogatott szinten már az U16-asoktól kezdve jelen van a francia nemzeti csapat életében, s a felnőttek között 2013 nyarán debütált, s csupán az U16-os korosztályban nem talált be címeres mezben.

Ha klubszinten nézzük, mennyire volt eredményes az elmúlt szezonban, akkor elég beszédes adatokat kapunk. A lyoni gólzsák a Ligue 1, azaz a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2016/2017-es szezonjában 30 meccsen lépett pályára, mialatt 28-szor talált be. A BL elmúlt idényében 4 találkozó során 1-szer lőtt gólt, majd a Lyon az Európa-ligában folytatta a szereplést, ahol elődöntőig jutott, Lacazette-nek pedig elévülhetetlen érdemei voltak ebben. A francia támadó 8 El-meccsen az elmúlt szezonban 6-szor vette be az ellenfelek kapuját.

Nem csoda tehát ha több nagy klub foga is fáj a Lyon hősére, akit már korábban is összeboronáltak az Arsenallal. Az viszont még most is kérdés, hogy Wenger csapatában folytatja-e Lacazette, vagy marad nevelőklubjában, ahol kimagaslóan jól teljesített a közelmúltban. Mindesetre az Ágyúsok azt szeretnék, hogy a londoni vörösök mezét ölthesse magára a francia a következő évadtól. De vajon mi lesz ennek a történetnek a vége? Nagy eséllyel hamarosan eldől ez is.

Az Arsenal egyébként nem csak Lacazette játékjogáért küzd, hanem azért is, hogy a chilei támadó, Alexis Sánchez szerződést hosszabbítson a klubban. Ez az ügy sem dőlt még el, így nem lehetnek túl nyugodtak az Arsenal háza táján.

Alexandre Lacazette karrierje számokban

A Lyonban eddig összesen 275 mérkőzésén 129 gólig jutott a támadó, valamint 43 gólpasszt is adott a neki szánt 20.255 játékperc során!

A válogatottban:
U16: 4 meccs, 0 gól
U17: 11 meccs, 1 gól
U18: 10 meccs, 1 gól
U19: 10 meccs, 4 gól
U20: 12 meccs, 9 gól
U21: 11 meccs, 5 gól
Felnőtt válogatott: 11 meccs, 1 gól

Nagy Dávid