Konföd. Kupa: Egyszerűen csak átlépett ellenfelén, döntős Németország – VIDEÓVAL

Tegnap már lejátszották a Konföderációs Kupa első elődöntő párosítását, ahol egy igencsak hosszú találkozón végül, Chile jutott tovább, de mint minden rendes döntőhöz, úgy ennek a tornának a fináléjához is kell egy másik csapat. Annak a gárdának a kiléte pedig csütörtök este derült ki, mégpedig a német és a mexikói válogatott közül.

Germany-v-Mexico-Semi-Final-FIFA-Confederations-Cup-Russia-2017

Németország – Mexikó 4:1 (2:0)
Helyszín: Szocsi,  Fisht Olympic Stadium Játékvezető: Pitana
Gólszerzők: Goretzka (6., 8.), Werner (59.), Younes (91.) ill Fabian (89.)
Sárga lap: Can (72.) ill. Jimenez (55.)
Piros lap: –

Németország: ter Stegen – Rüdiger, Ginter, Kimmich – Hector, Rudy, Goretzka, Henrichs – Stindl, Draxler, Werner Vezetőedző: J. Löw

Mexikó: Ochoa – Layun, Araujo, Moreno, Oswaldo – dos Santos, Herrera, dos Santos – Jimenez, Chicharito, Aquinho Vezetőedző: Osorio

Amennyiben nagyon akarnám le lehetne rendezni ezt a mérkőzést annyival, hogy a német “B” válogatott jóformán átugrotta a mexikói ellenfelét. Viszont ez nem lenne túl etikus, már csak azért sem, mert a tengerentúliak azért próbálkoztak becsülettel és nem lenne szép elvenni tőlük azt az érdemet, hogy a torna gólját szerezték.

Azonban ne rohanjunk ennyire előre. Löw fiai elszántan léptek pályára és ez azonnal megmutatkozott az eredménykijelzőn. Ugyanis alig telt el kilenc perc, már kétszer kellett kiszedniük Herreráéknak a labdát a saját hálójukból.

Goreztka szerezte mindkét találatot a pályaválasztónak. Ezt követően lehetett attól tartani, hogy komolyan szét fog esni a “vendég” gárda, ám volt bennük annyi tartás, hogy csak igyekeztek pörgetni magukat. Bár komolyabb veszélyt nem tudtak kialakítani ter Stegen kapuja előtt.

Ellenben a német válogatottal. Az első félidőben többet már nem tettek, de a második játékrészt majdnem ugyan úgy kezdték, mint az elsőt.

Werner révén góllal tudtak jelentkezni, majd egy-egy egyéni megmozdulásokat követően veszélyeztettek. Viszont ebben a játékrészben már komoly erőket mozgósított Mexikó. Sorban alakították ki a helyzeteiket de ter Stegen mindig jó helyen volt.

Jó helyen volt annál a lövésnél is, amit aztán bekapott, de az olyan erővel jött és olyan jó volt eltalálva és helyezve, hogy képtelenség volt elérni. Fabiannak legurították és nem kevesebb, mint harminchárom méterről bombázta fel a felsőbe a játékszert. Egyelőre a torna gólja az biztos.

Viszont ezt nem hagyta szó nélkül Younes, aki az utolsó percben még bepofozott egy találatot, hogy az emberek mégse Fabian góljára emlékezzenek.

https://www.youtube.com/watch?v=-kV0IuIsqpI