Kire gondolunk? – Percenként 28. 000 eurót dobott ki érte az ablakon a Real!

A Real Madrid egyik legérthetetlenebb és legfeleslegesebbnek tűnő játékos-igazolását bonyolította le 2009 januárjában (…)

(Kép: dailyrecord.co.uk)

Talán már csak a legvérmesebb madridisták emlékeznek arra, hogy szeretett csapatuk fél évre totálisan váratlanul kölcsönkérte a West Ham United együttesétől Julien Faubert! 2009. február 2-át írunk: Nagyjából 50 fő volt jelent a Santiago Bernabéu stadionban, amikor is a blancók hivatalosan is bemutatták az akkor 26 esztendős francia középpályást.

Akkoriban nem feltétlenül a kifogástalan átigazolási politikájáról ismert Real finoman szólva is totálisan mellélőtt Faubert megszerzésével, aki fél év alatt mindössze két mérkőzésen jutott szóhoz a “királyi gárdában”, mindkét alkalommal a kispadról beszállva, és összesen kicsivel több mint 54 játékpercet a pályán töltve.
Ez az 54 minutum a Marca számításai szerint a Realnak percenként 28. 000 eurójába került, egy olyan játékosért, akit a következő nyáron már vissza is küldtek a West Ham-hez.

És hogy mi volt a még mindig aktív, a Martinique-i válogatottban is pályára lépő játékos legemlékezetesebb pillanata a blancók mezében? – Nem, nem egy gól, vagy parádés csel, hanem az, amikor egy Villarreal elleni vereség alkalmával a kispadról is sikerült összevesznie a szurkolókkal…

Érdekesség, hogy a 33 esztendős futballista még mindig aktív, jelenleg a finn Inter Turku játékosa, de karrierje során a WHU-n és a Realon kívül játszott a török Elazigspornál, a skót Kilmarnocknál, a Cannes együttesénél, valamint két ízben is a Girondins Bordeaux-nál, ahol francia kupagyőztes lett.