Átigazolások: A Real költi a topklubok közül messze a legkevesebbet!

A neves spanyol sportnapilap a Marca egy érdekes statisztikai mutató közölt Európa élklubjairól, a csapatok átigazolási piacon nyújtott aktivitását “számszerűsítve”.

A Marca internetes kiadásán is megtalálható adatok (Kép: marca.com)

A kontinens 13 top csapata a 2017/18-as szezont figyelembe véve eddig 2,4 billió Euró elköltésénél jár. Amikor egyik átigazolási rekord követi a másikat, furcsa leírni, hogy a Real Madrid mindössze 42,5 millió euróval veszi ki saját részét ebből az összegből.

Az FC Barcelona még ha túlzóan is, de csak elköltött már 312,5 millió eurót az idei szezonban, CR-ékre a Bl-ben váró PSG 238 milliónál jár, az angolok jóval a dupláját költik mind a blancók, de a városi rivális Atlético is 102 millió eurót áldozott erősítésekre… A Real pedig? Az elmúlt szezont is figyelembe véve összesen jár 84 millió eurónál.

Persze tudjuk, hogy az elköltött euró-százmilliók nem feltétlenül jelentenek garanciát egy klub eredményességére – A madridiaknál eredménytelenségről például a két Bajnokok Ligája-címvédés után felesleges is lenne beszélni -, ugyanakkor a szurkolók csapatuk gyenge formáját látva igencsak hangoztatják, hogy a blancók keretének is vérfrissítésre lenne már szüksége.
Ráadásul ez nem volt mindig így a piacon, hiszen az a bizonyos ‘Galaktikus-korszak’ sem volt azért olyan nagyon-nagyon régen…