Aranylabda TOP 30: Ronaldo és újabb négy név a listán!

Nívóját veszti-e teljes mértékében az Aranylabda? Sokak ezzel a kérdéssel, és megfogalmazással várják a 2018-as eredményhirdetést. A végső győztes nevére még várni kell, viszont a France Football hétfőn megnevezi 30 fősre szűkített listáját. A nevek nem egyszerre, hanem ötfős csoportokban érkeznek ábécérendben. Az első ilyen “kalap” hatalmas felháborodást keltett világszerte, de úgy is fogalmazhatunk, hogy megosztotta az embereket. A másodikkal viszont talán mindenki egyet tud érteni.

A France Football szerkesztősége állította össze listán Agüero, Alisson, és Cavani mellett ott van két Real Madrid játékos is, Benzema és Bale személyében. Előbbi elég nagy visszhangot váltott ki, hiszen elviekben egy egész éves EGYÉNI teljesítményt kell(ene) nézni, függetlenül attól, hogy az adott játékos CSAPATA miként szerepelt és milyen trófeákat nyert. Bale álomszerű gólja a BL-döntőn nem feledtethet(ne) szürke hónapokat, a francia csatárról pedig ne is beszéljünk. Egy picit olyan megint ez az egész, mintha a szakma tökön szúrná önmagát, már elnézést a kifejezésért. Aztán majd meglátjuk, hogyha kijön a 30 név, hogy kik is maradtak le. Van egy sanda gyanúnk, hogy találunk olyat a lemaradók között, akit be lehetne helyettesíteni… Persze ez is csak egy vélemény, és szeretnénk leszögezni, hogy nem irányul a Real Madrid ellen. Szimplán jó lenne, ha tényleg az egyéni potenciál döntene, az, amit a játékosok valójában letettek a pályára.

Sergio Agüero (argentin, Manchester City)
Alisson Becker (brazil, Liverpool)
Gareth Bale (walesi, Real Madrid)
Karim Benzema (francia, Real Madrid)
Edinson Cavani (uruguayi, PSG)

A második ötös kevésbé lett megosztó mint az első, egy újabb kapus, és egy védő mellett három támadó játékost rejt magában. Ezekkel a nevekkel talán mindenki egyet tud rejteni klubhovatartozástól függetlenül. Sokak szerint ebben a kalapban van a végső győztes Cristiano Ronaldo is, de a futballtársadalom nagyobb fele bízik abban, hogy végre megszakad a Messi-Ronaldo hegemónia, mely már egy évtizede tart. Ha lehet hinni az ábécérendben – Ronaldo nem tudjuk miért került ilyen hamar elő – , akkor a katalán hívek hiába keresik Jodri Alba, Sergio Busquets, és Philippe Coutinho nevét a Top 30-as listán.

Thibaut Courtois (belga, Real Madrid)
Cristiano Ronaldo (portugál, Juventus)
Kevin De Bruyne (belga, Manchester City)
Roberto Firmino (brazil, Liverpool)
Diego Godín (uruguayi, Atlético Madrid)

Miszerint válogatnak a France Football szerkesztőségének tagjai? 

– a játékos egyénileg és csapatszinten elért eredményei a 2018-as naptári évben…
– a játékos klasszisa (tehetsége, sportszerűsége)
– a játékos karrierje

A végső győztest egyébként december 3-án hirdetik, úgy, hogy még javában zajlik az adott naptári év, hiszen az aranylabda nem szezonra, hanem előbbire értendő…