Olasz világbajnok lett Kína új szövetségi kapitánya – hivatalos

A korábbi híreszteléseknek megfelelően, a pénteki napon bejelentették, hogy Fabio Cannavaro lett a kínai válogatott újdonsült szövetségi kapitánya…

Az idei Ázsia-kupa után Fabio Cannavaro egykori edzője, Marcello Lippi közel három év után lemondott posztjáról, a megüresedett kispadra pedig a pénteki napon hivatalosan is bejelentették a 2006-os Aranylabdás hátvéd érkezését.

A 45 éves olasz szakember aktív játékosként a Napoli, a Parma, az Inter, a Juventus és a Real Madrid csapatainál töltött el emlékezetes időszakokat, 2006-ban éppen Lippi irányításával lett világbajnok az olasz válogatott tagjaként.

Cannavaro ebben az évben a labdarúgás történetének harmadik hátvédje lett, aki megnyerte az Aranylabdát Franz Beckenbauer és Matthias Sammer után, egyúttal 136 válogatott-mérkőzésével a máig aktív kapuslegenda, Gianluigi Buffon mellett ő viselte a legtöbbször az olasz válogatott mezét.

Edzőként korábban éveken át a Távol-keleti bajnokságban tevékenykedett a Guangzhou Evergrande és a Tianjin Quanjian csapatainál.