Copa America: Ez valóban Brazília tornája volt!

A győztes brazil válogatott minden téren tarolt a Copa Americán. 

(Kép: marca.com)

az egyéni díjakat tekintve nagy nyertese a tornának éppen az a Dani Alves, aki sokad virágzását élte a Copán, és a torna MVP-jének, azaz legjobb játékosának is megválasztottak.

A legjobb kapus az az Alisson lett, aki az egészen elképesztő módon, május 4-e (Salomon Rondón a Newcastle játékosaként mattolta a Premier League-ben – a szerk.) óta 889 perces góltalansági sorozatot produkált tétmérkőzéseken.

A gólkirályi címhez három találat kellett. A legjobb “mesterlövészt” úgyszintén a brazilok adták, miután Paolo Guerreróval ellentétbe Everton kiosztott egy gólpasszt is, ez pedig az ő javára billentette a mérleg nyelvét. Everton lett egyébként a döntő legjobbja is.

Érdemes kiemelnünk azt is, hogy az “örökifjú” Guerrero a Copa 1916 óta íródó történelmét tekintve immáron az ötödik legjobb góllövő lett, összesen szerzett 14 találatával. Már csak két 15 gólos korábbi nagyság: az uruguayi Severino Varela és a perui Teodoro Fernández; valamint a két 17 gólos csúcstartó, a brazil Zizinho és az argentin Norberto Méndez áll előtte.

Gabriel Jesus döntőbeli piros lapja ellenére a Fair Play trófea is Brazíliáé lett.