Copa America: kiszabták a piros lapot kapó Messi büntetését – HIVATALOS

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, Lionel Messi az idei Copa America bronzmérkőzésén azonnali piros lapot kapott, ami miatt eltiltásra számíthatott. A Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) most meghozta a hivatalos ítéletet az ügyben. 

Forrás: AS

A CONMEBOL hivatalosan is bejelentette, hogy Lionel Messi egy válogatott meccses eltiltást kapott, amiért kiállították az Argentína-Chile Copa America bronzmérkőzésen. Ez azt jelenti, hogy az első 2022-es világbajnoki selejtezőt kell majd kihagynia. A Barcelona támadójának ezen felül 1500 dollár (kb. 435000 Ft) pénzbüntetést is fizetnie kell, amit azért kapott, mert kritizálta a torna játékvezetőit és a pályák állapotát.

Messi a mérkőzés után korrupcióval vádolta meg a szövetséget, ami miatt komolyabb eltiltással is szembenézhetett volna: az első hírek szerint 2 éves válogatott szünet is várhatott volna az argentinra. Messi később bocsánatot kért a heves nyilatkozatáért, és ez lehet az ok az enyhébb büntetésre.

A CONMEBOL azonban nem csak Messit büntette, hanem az argentin szövetség elnökét, Claudio Tapiát is, akit eltávolítottak a tisztségéből. Tapia egy nyílt levélben szintén kritizálta a dél-amerikai egyesületet, amiben Messi bírálatát erősítette meg.