Real Madrid: “Nem egy, nyolc hibát követett el a klub nyáron!”

A madridi székhelyű Marca sportnapilap szubjektív listát készített arról, hogy hol is hibáz(hat)ott a Real Madrid a nyári átigazolási időszakban. A neves sportnapilap nyolc hibapontot adott a blancóknak. 

A Marca mellékelt képe a cikkhez (Kép: marca.com)

1. Nem alakult át igazán a keret:
Sokan várták, hogy a Real legalább egy szupersztárt igazol még Eden Hazard után. Ez nem így lett, így pedig úgy tűnik, a csapat kuclsemberei a belgán kívül továbbra is a “régi motorosok” lesznek.

2. Túlzott kiadások:
305 millió eurót költött a klub olyan játékosokra, akiket a Marca nem sorol az elitbe. Persze ettől még lehet megtérülnek a például Luka Jovicért, vagy Ferland Mendy-ért kiadott euró-tízmilliók, de ezt majd az idő fogja eldönteni.

3. Könnyen és olcsón engedtek el játékosokat:
A Real Madrid könnyen elengedett olyan futballistákat – ráadásul a riválisokhoz -, mint Marco Llorente, vagy Sergio Reguilón, de a relatíve “olcsón” megszerezhető, az elmúlt idényben kimagaslóan teljesítő Pablo Sarabia, vagy Mario Hermoso megszerzése még csak meg sem mozgatta a madridi vezetőség fantáziáját.

4. Lemaradtak Zidane első számú jelöltjéről:
Ha tárgyaltak a Manchester Untieddel, ha nem, Paul Pogba még egy évig biztosan nem lesz a Real Madrid futballistája. De vajon Zidane megéli-e addig a kispadon?!

5. Mégsem adták el azokat a játékosokat, akik szívesen mentek volna:
James Rodriguez, vagy Gareth Bale jövőjét jóformán az egész nyáron rengeteg kérdés övezte. A két játékos – szerintünk is nagy meglepetésre – ,maradt a Bernabéuban.

6. Nincs egyensúly csapaton belül:
A középpálya lehet az idei Real egyik leggyengébb pontja. Luka Modric, Toni Kroos, Casemiro és Fede Valverde mellé nem érkezett erősítés erre a posztra. Egyik, netán több játékos formaingadozása, netán kiválása, nem lesz egyszerűen pótolandó feladat.

7. Casemironak nincs helyettese:
Védekező középpályás poszton különösen rosszul áll a Real. A brazil Casemironak nincs igazi helyettese. Tavaly legalább ott volt még Marco Llorente…

8. A középhátvédek már nem a régiek?
Sergio Ramos és Raphael Varane ugyan továbbra is klasszis kategóriájú futballisták, a bajnokság első három fordulója is jól mutatta, hogy messze vannak legjobbjuktól. Elképesztően sok trófeát nyertek ők együtt, vagy külön-külön, de a fiatal Eder Militaot leszámítva nem igazán van versenyhelyzet ezen a poszton.