Kínos statisztikára bukkantak a Real Madrid támadójáról

Hiába néznek ki jól a Real Madrid támadójának mutatói, ha közelebbről megnézzük Karim Benzema szinte eltűnik a nagy rangadók folyamán.

(forrás: as.com)

Többször is büszkén nyilatkozott saját teljesítményéről Karim Benzema, aki úgy véli, hogy tökéletesen betölti az űrt, amit Cristiano Ronaldo hagyott maga után távozását követően. Saját bevallása szerint mind a gólok pótlásában, mind a vezéregyéniség szerepében jól teljesít a habfehérek veterán francia csatára.

Azonban a Paris Saint-Germain elleni csúfos vereséget követően az AS szerkesztősége jobban szemügyre vette a Real Madrid játékosainak statisztikáit és érdekes tényre bukkant Karim Benzemával kapcsolatban:

A francia támadó szinte eltűnik a nagy csapatok elleni igazán fontos mérkőzéseken.

Karim Benzema a tavalyi év folyamán mindössze egy alkalommal talált be a liga 6 legjobb csapata ellen, ez is a szezon harmincadik fordulójában történt, amikor már szinte minden mindegy volt a spanyol fővárosiak számára.

Az AS kutatásai szerint hosszabb távon sem jobb a helyzet: A Real Madrid csatára pályafutása során összesen 64 mérkőzést játszott az Atletico Madrid és a Barcelona párosával, és ezalatt mindössze 13 gólt sikerült szereznie.

Karim Benzemának nagyon gyorsan össze kell szednie magát, hiszen a Real Madrid most vasárnap utazik a listavezető Sevilla otthonába.