Világsztárok, akik nem kellenek a válogatottjaiknak

Játékosok, akik hosszú évek óta tartoznak a futballvilág elitjéhez, mégis kiszorultak válogatottjuk keretéből.

(forrás: marca.com)

Általában a világ

A legismertebb ügy Karim Benzemáé, aki Mathieu Valbuena videós botránya óta van eltiltva a csapattól Didier Deschamps döntése szerint, hiába a csatár 27 válogatottbeli gólja mindössze 81 mérkőzésen.

Benzema legutóbb 2015 októberében léphetett pályára egy barátságos mérkőzésen.

A francia tréner másik nagy mellőzöttje az Arsenal világhírű csatára, Alexandre Lacazette, aki 2017 óta nem kapott egyszer sem behívót a kékekhez.

Mindent elmond a franciák keretének erősségéről, hogy az említett sztárok mellett, Adrien Rabiot és Anthony Martial is kiszorult a csapatból, 2018 tavasza óta nem kapnak behívót.

Spanyolország legnagyobb kimaradója az Atletico Madrid középpályása, Koke, aki 44 válogatottsága ellenére 2018 októbere óta nem kap behívót.

Említésre méltó még a Chelsea kapitánya, Cesar Azpilicueta, aki 25 alkalommal volt válogatott, azonban 2018 novembere óta nem léphetett pályára a spanyolok színeiben.

A Real Madrid brazil védője, Marcelo 58 alkalommal szolgálta Brazíliát, azonban 2018 nyara óta nem kap behívót. Honfitársa David Luiz még rosszabbul járt, ő 2017 nyara óta szorult ki a keretből.

Mauro Icardinak sincs könnyű dolga, ami a válogatottba kerülést jelenti, a PSG csatárát kereken egy éve nem hívták be az Argentin válogatottba.

Németországban Joachim Löw úgy döntött, hogy fiatalításba kezd, ezért Mats Hummels, Jerome Boateng és Thomas Müller is mellőzötté vált.