FC Barcelona: 2020 a Messi-rekordok éve lesz!

Immár több, mint tizenhat éve, hogy bemutatkozott az FC Barcelona csapatában Lionel Messi. Az argentin világsztár azóta a futball történetének egyik legjobb és legemlékezetesebb alakjává küzdte magát. És újabb rekordok várnak rá!

Lionel Messi szinte két hetente dönt meg klub-, liga-, esetleg világrekordokat. A 32 esztendősen még mindig csúcsforma közeli állapotban lévő gólvágó jövőre két fontos rekordot küzdhet le.

Az aranylabda-halmozó csillag a válogatottban immár hetven találatnál jár, ezzel pedig már második a vonatkozó dél-amerikai örökös góllövőlistán. Csupán a történelem egyetlen háromszoros világbajnoka, Pelé áll előtte, hetvenhét góllal. 2020-ban pedig a világbajnoki-selejtezőkön és barátságos meccseken túl lesz Copa America is, ahol Messi megelőzheti a brazil legendát.

A másik csúcs, szintén Pelé tulajdona. A „Fekete Gyöngyszem” az egy klub színeiben elért gólok rekordere: a Santos mezében 643-szor köszönt be az ellenfeleknek. Ez jelen pillanatban harminceggyel több, mint Messi termése. Ám kétségünk se férjen hozzá, az argentin varázsló behozza a lemaradását a következő naptári évben.