10 gólt lőtt a Barca a Szuperkupa döntőjében – videóval

A Barcelona női labdarúgócsapata 10-1-re ütötte ki a Real Sociedadot az első alkalommal megrendezett Spanyol Szuperkupa döntőjében.

A katalán csapat már az 5. percben megszerezte a vezetést Marta Torrejon góljával, a félidőben pedig már 6-0 volt az állás. A 63. percben Manuela Lareo lőtte a Sociedad szépítő gólját, amivel 8-1 lett az állás. A Barcelona végül a 78. percben érte el a kétszámjegyű eredményt, a 10. gólt is Torrejon szerezte, aki négy góljával a mezőny legeredményesebb játékosa volt. Mellette még Alexia Putellas és Asisat Oshoala kétszer-kétszer, valamint Caroline Hansen és Candela Andujar volt eredményes.

A női Szuperkupa lebonyolítása hasonló volt, mint a férfiaknál bevezetett újítás, azaz itt is négy csapat küzdött a győzelemért. Az elődöntőben a bajnoki ezüstérmes Barcelona 3-2-re győzte le a bajnok Atlético Madridot, míg a kupagyőztes Real Sociedad a bajnoki bronzérmes Levante ellen nyert 1-0-ra a másik elődöntőben.

Spanyol Szuperkupa-döntő:
Real Sociedad – Barcelona 1-10 (0-6)
Gólszerzők: Lareo (63.), ill. Torrejon (5., 33., 56., 78.), Putellas (7., 44.), Oshoala (35., 51.), Hansen (37.), Andujar (75.)