La Liga: hétvégén online bajnokság!

A spanyol lapok egy nagyszerű kezdeményezésről számoltak be, ugyanis a kényszerszünet alatt is folytatódhat a versengés a spanyol bajnokságban (La Liga)…

A Football Espana beszámolói értelmében a koronavírus-járvány okozta szünetben sem állnak le a La Liga küzdelmei, a hétvégén valamennyi csapat “pályára léphet” az online FIFA-bajnokságban, a 20 csapatot pedig a klubok egyes játékosai irányítják majd.

A virtuális liga megszervezésének gondolata azután vetődött fel, hogy a Borja Iglesias (Real Betis) és Sergio Reguilón (Sevilla) által a napokban lejátszott – és 6–5-ös Betis-sikerrel végződő – sevillai derbit csaknem 60 ezer néző tekintette meg az interneten.

A spanyol online FIFA-bajnokság sorsolását csütörtökön 20 órától készítik el, a mérkőzésekre pénteken, szombaton és vasárnap kerül sor, a tervek szerint egyenes kieséses rendszerben. A ma esti sorsolást, és valamennyi mérkőzést elvileg streamen élőben is lehet majd nézni.

A sztárklubok közül a Barcelonát Sergi Roberto, a Real Madridot Marco Asensio, az Atlético Madridot Marcos Llorente irányítja majd a virtuális térben, míg a tervek szerint Adnan Januzaj (Real Sociedad), Carlos Soler (Valencia) és Lucas Pérez (Alavés) is megméretteti magát.