Ekstraklasa: fölényes győzelmük ellenére sem tudtak zárkózni Vidáék – eredmények, tabella

A második helyezett Piast Gliwice hazai pályán fogadta a tizenharmadik Wisla Krakow-t, míg a listavezető Legia Warszawa az ötödik Lech Poznan vendége volt.

Remekül kezdte a mérkőzést a Piast Gliwice, már az első percben megszerezték a vezetést, Felix talált be (1-0). Nem álltak le a hazaiak, egy eladott labda után Felix hozta helyzetbe Parzyszeket, aki nem hibázott (2-0). Ezután kicsit visszavett a Gliwice, de továbbra is fölényben játszottak Vida Kristopherék, a Wisla Krakow támadásai kevés veszélyt hordoztak magukban. A második játékrész elején kicsit felpörögtek a hazaiak, a 64. percben egy újabb védelmi hibát használt ki Parzyszek (3-0). Végig uralta a találkozót a Piast, a Wisla kaput sem talált a második félidőben, ráadásul a 75. percben emberhátrányba kerültek, Sadlok kapta meg második sárga lapját. A 85. percben Tuszynski vitte be a kegyelemdöfést (4-0).

Piast Gliwice – Wisla Krakow 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Felix (1.), Parzyszek (11., 64.), Tuszynski (85.), ill. 
Kiállítva: – ill. Sadlok (75.)

A mérkőzés már a 17. percben eldőlt. Egy szabadrúgás után a Lech Poznan kapusa és a védője nem értette meg egymást, a labda végül Pekhart elé pattant, aki a gólvonalról pofozta be a játékszert (0-1). A hazaiak ezután sokat birtokolták a labdát, de kevésszer jutottak el a Legia kapujáig, akik veszélyes ellentámadásokat vezettek. A játék képe a második félidőben is hasonló volt, továbbra is a Poznannál volt többet a labda, és a második játékrészben sok lövéssel próbálkoztak a hazaiak, de nem tudtak kiegyenlíteni. A varsóiak védelme állta a sarat, továbbra is kontratámadásokkal veszélyeztettek, de nem tudták növelni előnyüket.

Lech Poznan – Legia Warszawa 0-1 (0-1)
Gólszerzők:ill. Pekhart (17.)

A 27. forduló további programja:

Péntek:

Pogon Szczecin – Zaglebie Lubin 0-3
Slask Wroclaw – Rakow 1-1

Szombat:

LKS Lodz – Gornik Zabrze 0-1

Vasárnap:

12:30: Wisla Plock – Korona Kielce
15:00: Cracovia – Jagiellonia
17:30: Lechia Gdansk – Arka Gdynia

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista élmezőnye: