Légiósok: Szoboszlait választották a szezon legjobb játékosának

A bajnok és kupagyőztes Red Bull Salzburg a hivatalos honlapján adta hírül, hogy a klub magyar válogatott játékosát, Szoboszlai Dominikot választották meg a 2019-2020-as idény legjobbjának az osztrák Bundesligában.

A bajnokság legjobbját a klubelnökök és a vezetőedzők választották meg. A 19 éves, nyolcszoros magyar válogatott középpályás mellett a Red Bull Salzburg vezetőedzőjét is díjazták, Jesse Marsch lett a szezon legjobb edzője.

„A koronavírus-járvány utáni időszakban 17 kanadai pontot szereztem, de őszintén megvallva nem erre figyeltem. Egyszerűen minden trófeát meg akartam nyerni a csapattal. Ezekkel válsz többé” – mondta Szoboszlai Dominik a Salzburg hivatalos honlapján.

A Transfermarkt statisztikája szerint – az utolsó fordulóban is gólt és gólpasszt jegyző – Szoboszlai összesen nyolc góllal és tizenhárom gólpasszal zárta az osztrák Bundesliga 2019-2020-as kiírását. A díjat korábban több Salzburg-játékos, így Jonatan Soriano, Naby Keita, Konrad Laimer és Munas Dabbur is megkapta már.