Real Madrid: ‘A szurkolók maradjanak otthon!’

Mint ismert, karnyújtásnyira került a Real Madrid a spanyol bajnoki cím megszerzésétől. A világjárvány miatti szigorú előírások miatt viszont közel sem szokványos bajnoki ünneplésre kerülhet sor, akár már csütörtökön. 

Amennyiben csütörtök este a Real hazai pályán legyőzi a Villarreal együttesét, bajnok lesz. A bajnoki ünneplésről viszont hiányoznak a szurkolók, és a klub szeretné is, ha hiányoznának is.

A Real Madrid a madridi városvezetéssel, a La Ligával és a spanyol egészségügyi hatóságokkal együttesen arra kéri a drukkereket, hogy a meccs estéjén ne szervezzenek semmiféle szurkolói csoportosulást Madrid utcáin; és ha mondjuk bajnok lesz a csapat, akkor se találkozzanak a Cibeles téren (Hagyományosan itt ünnepel a csapat és a szurkolókkal – a szerk.).

A kommüniké szerint továbbra is nagy szükség van a koronavírus-protokollok betartására, és bármennyire is fájó lenne a Real-szurkolóknak magukban ünnepelni, arra kérik őket, tartsák magukat a csoportosulások kerüléséhez, a jelenlegi helyzetre való tekintettel.
Ahogyan az As fogalmaz, bár a spanyol fővárosban visszatért az élet a rendes kerékvágásba, egy több ezer/tízezer embert érintő ünneplést sem a Real sem a hatóságok nem tartanak helyén valónak.

A Rel Madrid egy öt pontos közleményt is kiadott, amelyben kijelentik például, hogy a játékosok sem látogatnak el a Cibelesre; és kötelességüknek érzik, hogy egy világjárvány közepén bármennyire is fájó, felelősségteljes magatartásra szólítsák fel a drukkereket.