Már Szoboszlai Dominik a legértékesebb magyar játékos

A nagyszerű idényhajrá jóvoltából a játékosok nemzetközi piaci értékét meghatározó német Transfermarkt portáljának adatbázisban  Szoboszlai Dominik a legértékesebb magyar labdarúgó, sőt a teljes osztrák Bundesliga legértékesebb játékosa: a Red Bull Salzburg 19 éves magyar középpályását a szakportál 25 millió euróra becsli…

A Transfermarkt április elején mindössze mostani értékének alig több mint a felére 13.5 millióra taksálta Szoboszlai Dominik piaci értékét, az újrakezdést követő zseniális formájának köszönhetően megduplázódott az értéke. A magyar játékosok listáján Willi Orbán (RB Leipzig, 16 millió euró) áll a második, Gulácsi Péter (RB Leipzig, 9.5) a harmadik helyen.

A 19 esztendős magyar tehetség minden sorozatot figyelembe véve 13 gólt és 19 előkészítést regisztrált 40 pályára lépés alatt a 2019-2020-as idény során, nem csoda tehát, hogy megannyi külföldi sztár(csapat) ácsingózik a megszerzésére.

Szoboszlai a Salzburg előző szezonjában két osztrák bajnoki és egy kupa-találat mellett a BL csoportkörében is eredményes tudott lenni, és a mostani szezonban fokozatosan egyre több játéklehetőséget követelt magának, és egyre több olasz és angol klub érdeklődését vonzatta magára. A teljesség igénye nélkül állítólag az AC Milan, a Lazio, a Napoli, az Arsenal, a Leicester City vagy éppen a PSG áll sorban a kegyeiért.