Légiósok: eldőlt Szoboszlai sorsa – hivatalos

A Liverpool elleni 2-2-es eredménnyel végződő felkészülési mérkőzést követő sajtótájékoztatón Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg magyar válogatott labdarúgója bejelentette, hogy idén nyáron biztosan nem vált klubot, az őszi szezonban is az osztrák bajnoki címvédőnél futballozik.

Szoboszlai Dominikkal kapcsolatban sokáig tartotta magát a hír, hogy jól sikerült idénye után – a 2019-2020-as szezonban 27 osztrák bajnokin kilenc gólt szerzett és 14 gólpasszt adott – a nyáron az AC Milanba igazol, de miután kiderült, hogy a Red Bull-csoport sport- és futballfejlesztési részlegének korábbi vezetője, Ralf Rangnick nem vállal szerepet az olasz klubnál, a magyar középpályás szerződtetése is lekerült a napirendről.

Az utóbbi hetekben kevesebbet lehetett hallani Szoboszlai esetleges klubváltásáról, kedd délután, a Liverpool elleni felkészülési mérkőzés után pedig biztossá vált, hogy 19 éves légiós marad a Salzburgban.

„Beszéltem a családommal és a menedzseremmel, és úgy döntöttem, hogy maradok Salzburgban. Szeretném újra átélni a csapattal a Bajnokok Ligája-kalandot” – mondta Szoboszlai a találkozót követő sajtótájékoztatón.

Szoboszlai szerződése a Transfermarkt adatbázisa szerint 2022-ig érvényes a Salzburgnál, kivásárlási ára 25 millió euró.