Ferencváros: “a legerősebb ellenfelet győztük le”

A Celtic bravúros legyőzése után a magyar bajnok Ferencváros vezetőedzője a tőle megszokott határozottsággal, racionalitással értékelt…

 

A glasgowi csodát követően a Ferencváros ukrán vezetőedzője, Szerhij Rebrov természetesen két lábbal a földön maradt, ugyanakkor tökéletesen tisztában volt vele, hogy fiai mekkora bravúrt értek el:

“Az eddigi legerősebb európai ellenfelünk ellen játszottunk, a CSZKA-meccsnél is keményebb volt a mai. Minden a terv szerint alakult, így terveztem a játékunkat. A gyors gól persze segített a helyzeten, az ellenfél pedig talán nem lőtt eleget, csak sokat birtokolta a labdát. De nem a labdabirtoklás számít egy meccsen, hanem, hogy ki hány gólt szerez. Meglepő volt persze, hogy az ellenfél egyik remek képességű csatára nem kezdhetett, de tudtuk, hogy bizonyos folyosókat tervez kialakítani az ellenfél, ezeket akartuk lezárni. Sokat védekeztünk az első félidőben, de lezártuk a folyosókat. A második játékrészben pedig nagyon szervezettek voltunk. A Celtic 3-4 lövésből kapott két gólt, de nem mondhatjuk, hogy a skót bajnoknak a gyengesége lenne a védekezés. Próbáltunk kontrázni, hiszen vannak gyors játékosaink, Tokmacról is tudja mindenki, milyen gyors, és ezt ki is használja a gólhelyzeteknél. Nagyon tetszett, ahogy felépítettük a támadásainkat. Nagyon erős ellenféllel mérkőztünk meg, ezért elégedett vagyok.”  

A Ferencváros a folytatásban a bajnoki ágon a nem kiemelt csapatok közt kaphat helyet, s várhatja a következő kör, augusztus 31-i, jövő hétfői sorsolását.