NB I: két kiállítás és Fradi győzelem a Zalaegerszeg ellen – videóval

Az OTP Bank Liga 3. fordulójában a Ferencváros a ZTE otthonába látogatott. A bajnoki címvédő nagyon hamar emberhátrányba került, de még így is meg tudta nyerni a mérkőzést. Ezzel a meccsel egy időben játszott a Budafok és a Fehérvár is. Nagyot csatázott egymással a két csapat, de végül nagyon simán nyerni tudott a Vidi.

ZTE – Ferencváros:

Izgalmas első félidőt játszott a ZTE és a Fradi. A 31. percben tizenegyeshez jutottak a hazaiak, miután Botka ellökte Babatit a tizenhatoson belül, ráadásul emberelőnybe is kerültek, mert a játékvezető azonnali piros lappal jutalmazta a védőt. A büntetőponthoz a szabálytalanságot elszenvedő Babati állt, azonban csak Dibusz lábát találta el. Még emberhátrányban is kisebb fölényben játszott a Ferencváros, aminek a 40. percben lett meg a gyümölcse, hiszen egy hatalmas góllal megszerezték a vezetést. Civic látta meg a lehetőséget 17 méterre a hazaiak kapujától, majd ballal tökéletesen csavart a jobb felsőbe. Ezzel zárult az első játékrész.

A második félidőben már átvette a Zalaegerszeg az irányítást, azonban ezzel a fölénnyel nem tudtak élni, ráadásul az 53. percben a Fradi már kettő gólra növelte az előnyét, amikor Uzuni jobb oldali szögletét Haratin senkitől sem zavartatva fejelte a kapu bal oldalába. A ZTE csak a 82. percben tudott szépíteni: két ferencvárosi is hozzáért a labdához, ami így Babati elé került, így neki már csak néhány lépésről az üres kapuba kellett lőnie a játékszert. Bár ideje lett volna még az egyenlítésre a hazaiaknak, az már nem jött össze nekik, sőt a 93. percben Lesjakot is kiállították második sárga lappal, mert ollózni próbált, de csak Civic fejét találta el.

ZTE – Ferencváros: 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Babato (82.) ill. Civic (40.), Haratin (53.)
Sárga lap: Bobál (22.), Lesjak (29.), Bedi (45+1.), Tamasin (58.) ill. Dibusz (49.), Haratin (60.), Uzuni (90+3.)
Kiállítás: Lesjak (90+3.) ill. Botka (31.)




Budafok – Fehérvár FC:

Az első félidőben kevés helyzet volt, az pedig szinte mind a Fehérvár nevéhez kötődött. A 28. percben Evandro készítette le a labdát Petrjaknak, aki közelről lőhetett a jobb alsó sarok irányába, de Póser óriási bravúrral védett. A 35. percben azonban már ő sem tudta megmenteni csapatát a góltól, és vezetést szerzett a Vidi. Stopira próbálkozott a tizenhatosról, amit a kapus csak kiütni tudott, a labdára pedig Nego csapott le, és végül ő lőtt a kapuba. Több gól és helyzet sem esett már ebben a játékrészben.

A második félidőben már kiegyenlítettebb volt a játék, de a Fehérvár jobban használta ki a helyzeteit. Az 58. percben még egyenlíteni tudott a Budafok, amikor egy hazai szabadrúgást követően Stopira Skribekhez fejelte a labdát, aki nagyjából 22 méterről, kapásból a kapu jobb oldalába bombázott. A hazai csapat azonban nem örülhetett sokáig, mivel a 67. percben ismét vezetést szerzett a Vidi, miután Nego a kapus rossz helyezkedését kihasználva laposan lőtt a bal alsó sarokba. Innentől kezdve nem volt megállás, és a vendégek még kettőt lőttek: először a 75. percben Petrjak beadása után Póser Nikolics elé ütötte a labdát, aki a kapu közepébe fejelt, majd a 90. percben a labda Petrjakhoz pattant, aki a labdaátvételt követően sarokkal passzolt a hazaiak kapujába, ezzel beállítva a végeredményt.

Budafok – Fehérvár FC: 1-4 (0-1)
Gólszerzők: Skribek (58.) ill. Nego (35. 67.), Nikolics (74.), Petrjak (90.)
Sárga lap: Takács (30.), Filkor (39.), Romic (52.) ill. Musliu (29.)
Kiállítás:  – ill. –





A tabella jelenlegi állása: