Real Madrid: “Büszke leszek arra, hogy majd elmondhatom, edzettem őt!”

A blancók trénere a Real Madrid hivatalos francia nyelvű, Real France című platformjának adott legutóbb interjút, amelyben kitért a keze alatt eddig dolgozó játékosokra. 

Az interjú során Zidane külön kiemelte Toni Kroost, akit részletesebben is elemzett.

“Toni Kroos különleges futballista, akire mindig is így fognak emlékezni. Posztján kétség sem fér hozzá, hogy a világ egyik legjobbja!”- Kezdte gondolatmenetét a francia tréner.

“Az első pillanattól kezdve boldog vagyok, hogy az edzője lehetek. Amikor visszavonulok az edzősködéstől, büszke leszek arra, hogy majd elmondhatom, hogy volt szerencsém Toni Kroost edzeni. Ezt még annak tudatában is ki fogom emelni, hogy Luka Modric, Gareth Bale, Cristiano Ronaldo vagy Sergio Ramos is a csapatomban futballozott.” – Folytatta Zidane.

“Egészen imponáló Tonival dolgozni, látni azt, hogy mennyire profi a hozzáállása. A személyisége is egészen rendkívüli, élmény vele beszélgetni. Alapvetően csendes és visszafogott, de amikor megszólal az öltözőben, arra mindenki odafigyel. Sok olyan helyzetet láttam, amelynek megoldásához az ő részvétele kellett!” 

A blancók trénere ezt követően visszatért a futballista Toni Krooshoz, összegezve a korábbi Bayern játékos legfőbb erősségeit.

“A legfőbb erénye a türelem és a nyugalom. Játsszon akár a ‘6-os’, akár a ’10-es’ poszton, azonnal alkalmazkodik hozzá. Nem lehet zavarba hozni, ráadásul jobb és bal lábbal is tökéletesen bánik a labdával. Néha azt gondolom, hogy talán azt hiszi magáról, hogy bal lábas játékos.” – Tette még hozzá Zidane, külön kiemelve, hogy szerinte Kroos annak a futballistának a prototípusa, akit példaként lehet bárki elé állítani.