Bajnokok Ligája: máris kiesett a Benfica! – Keddi eredmények

Komoly meglepetés is született tegnap este, a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában. Bár az igazi meccsdömping csak ma este lesz, már a „felvezetés” is remek rangadókkal szolgált a nem bajnokok ágán.

Bajnokok Ligája selejtező – 3. forduló
Portugál edző (Abel Ferreira) vezetésével fogott ki a PAOK a portugál sztárcsapaton. A görögök az első félidőben teljesen alárendelt szerepet játszottak, ám a második félidőre nagyban feljavult a mezőnyjátékuk. A PAOK a szünet után elhitte megáról, hogy meglehet a továbbjutás, és a 75. percben már kétgólos előnyre tett szert. A nagyképű Benfica szinte minden helyzetét elpuskázta és csak hajrában tudott szépíteni.
PAOK – Benfica 2:1 (0:0)
G.: Giannoulis (63.), Zivkovic (75.), ill. R. Silva (90+4.)

A Dinamo Kijev Mircea Lucescuval a siker útjára lépett. Az ukrán csapat idén nyáron merészet lépett: a kispadra ültette a donyeckiek legendás román trénerét. Lucescu pedig egyelőre sikertörténetet produkál. A kijeviek ugyanis magabiztosan gyűrték le a holland Alkmaart.
Dinamo Kijev – AZ Alkmaar 2:0 (0:0)
G.: Rodrigues (49.), Shaparenko (86.), ill. –

Bölöni László lemondott a Gent vezetőedzői posztjáról, ám a belga csapat így is legyűrte az osztrák másodikat. A Rapid csak a hajrában tudott szépíteni, így a többi párharc veszteséhez hasonlóan az Európa-liga útvesztőjében folytathatja.
KAA Gent – Rapid Wien 2:1 (1:0)
G.: Dorsch (36.), Yaremchuk (59.-büntetőből), ill. Demir (90+3.)