EL: Nyögvenyelős győzelmet aratott a MOL Fehérvár!

Igen viszontagságos napokat követően léphetett pályára a MOL Fehérvár a Hibernians otthonában. A mérkőzés ugyanilyen viszontagságos volt, de végül Márton Gábor tanítványai igy is kiharcolták a továbbjutást.

Már az első percektől magához ragadta a kezdeményezést a fehérvári alakulat, amely előtt két komoly ziccer is adódott az első negyedórában, de Petryak egyikből sem tudott gólt szerezni. A félidő további részében is megmaradt a vendégek mezőnyfölénye, de nem tudták bevenni a máltaiak kapuját.

A második játékrészben még tovább fokozta a nyomást Márton Gábor együttese, amely a 60. percben góllá is érett. Egy szöglet után Nikolov érkezett a hosszún és továbbított a hálóba a labdát, 0-1! Ezt követően Petryak kettőre növelhette volna a Fehérvár előnyét, azonban ezt a lehetőséget is kihagyta. A kapott gólt követően a hazaiak megpróbáltak támadóbb futballt bemutatni, de komoly helyzetig nem jutottak, egészen a 89. percig, amikor a támadójuk centikkel lemaradt a beadásról. A 91. minutumban aztán a keresztlécet is eltalálta a Hibernians, de ezt is megúszta a Fehérvár. A végén Nego vezethette egy az egyben a kapusra a labdát, viszont Shodiya lerántotta őt, így a hazaiak emberhátrányban fejezték be a találkozót, amit végül  a Fehérvár rendkívül nehezen megnyert. A következő körben a Servette-Reims összecsapás győztesével találkoznak majd Márton Gábor fiai.

Hibernians – MOL Fehérvár 0-1 (0-0)
Helyszín:
Centenary Stadion Vezette: I. Stoyanov
Gólszerző:
ill. Nikolov (60’)