BL: a Fradi játékosai izgatottak, hogy Messi és Ronaldo ellen játszhatnak

A 25 év után főtáblás Ferencváros a Juventus, az FC Barcelona és a Dinamo Kijev csapatával került egy csoportba csütörtökön a Bajnokok Ligája sorsolásán, és a magyar csapat játékosai már nagyon várják az összecsapásokat.


A Fradit a negyedik kalapból utolsóként húzták ki, addigra pedig már csak a G csoportban maradt hely, így Cristiano Ronaldo és Lionel Messi csapatával is meg kell küzdenie.

A Ferencváros ukrán vezetőedzője, Szerhij Rebrov viszont minden bizonnyal éppen a harmadik ellenfél, a Dinamo Kijev elleni mérkőzéseket várja a legjobban, mivel nemcsak hazája képviselőjével találkozik, hanem egyben korábbi klubjával, melyben 1992 és 2000, illetve 2005 és 2008 között futballozott. Ráadásul Rebrov az edzői pályafutását is a Dinamónál kezdte, majd a szamárlétrát végigjárva, 2014 és 2017 között első vezetőedzői megbízatását is ott töltötte, munkásságát pedig két-két bajnoki cím és kupagyőzelem fémjelezte.

A Ferencváros játékosai, mint például Botka Endre viszont nagyon várja a Juventus és a Barcelona elleni találkozókat.

“Hihetetlen ez az egész, minden idők talán két legjobb futballistája ellen játszhatunk, így egyértelmű, hogy ez óriási élmény lesz. Minden labdarúgó álma, hogy ilyen körülmények között és ilyen sztárok ellen lépjen pályára. Persze nagyon óvatosan kell erről beszélni, de bízom abban, hogy a harmadik helyet elcsíphetjük”

– mondta a magyar válogatott védő.

“Nagyon nehéz a csoportunk, de örülünk a sztárcsapatoknak. Mindenkinek hatalmas élmény lesz a Barcelona és a Juventus ellen pályára lépni. Nagyon várom a meccseket és kíváncsian várom, hogy mire leszünk képesek ellenük. Őszinte leszek, ilyen szintű együttesek ellen még nem játszottunk, így az egész csapatnak egy jó teszt és tanulási lehetőség lesz, de megálljuk a helyünket.”

– nyilatkozta Dibusz Dénes, az FTC kapusa.

A Fradi brazil játékosa, Somália pedig nehezen hitte el, hogy épp a Barcelona ellen játszhat, de azt nem tudja eldönteni, hogy ezt vagy a Juventus elleni párharcot várja-e jobban.

“Nem hiszem el és nem találom a szavakat. Ezek voltak az első gondolataim, amikor megláttam a sorsolást. A Barcelona volt az egyik álmom, de ettől függetlenül számomra az a legfontosabb, hogy a sztárok ellen is kihozzam magamból a maximumot a pályán. Hogy a Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo elleni párharcot várom-e jobban? Legyen mindkettő”

– értékelt a játékos a sorsolás után.