BL: Nedved nem tudja, mire számítson a Fraditól

25 év után ismét Bajnokok Ligája főtáblás lett a Fradi, ráadásul olyan csapatok ellen mutatkozhat be ismét Európának, mint a Barcelona vagy a Juventus. Az olasz csapat alelnöke már nyilatkozott is arról, hogy mit gondol a sorsolásról.  

A Ferencváros első kalapos ellenfele a Juventus lesz, így a Cristiano Ronaldo által fémjelzett csapat ellen léphetnek majd pályára a Bajnokok Ligája G csoportjában.

A Juventus alelnöke, Pavel Nedved a torinói klub honlapján úgy fogalmazott: számukra feltérképezetlen a magyar együttes, mivel nem rendszeres BL-résztvevő.

“A magyar futballt ismerve azonban biztos vagyok benne, hogy több tehetséges játékossal rendelkeznek, és nekünk minden mérkőzésen óvatosnak kell lennünk. A Bajnokok Ligájában mindig minden ellenfél okozhat nehézségeket”

– fogalmazott a játékosként 2003-ban aranylabdás korábbi cseh klasszis.

A Ferencváros riválisai közül kettővel már összecsapott, ráadásul története talán két legfontosabb mérkőzését vívta ellenük: 1965-ben a Juventust 1-0-ra legyőzte a Vásárvárosok Kupájának fináléjában, míg az 1975-ös KEK-döntőben 3-0-ra kikapott a Dinamo Kijevtől. A Barcelona ellen ez lesz a Fradi első mérkőzése.