Serie A: nem okozott gondot az újonc csapat az AC Milannak – videóval

A Serie A 3. fordulójában az AC Milan az újonc Speziát fogadta a San Siróban. A mérkőzésen nem történt meglepetés, az AC Milan nagyon simán elhozta a három pontot, még úgy is, hogy az első játékrészben nem tudtak betalálni.

Már az első félidőben is jobban játszott a Milan, de a gól nem jött össze neki. A 11. percben Brahim Diaz kapott egy lapos passzt közvetlenül a tizenhatos előtt és szép lövést ereszt meg a kapu közepe felé, de Rafael reflexmozdulattal hárította a próbálkozást. A 19. percben ismét a spanyol támadó veszélyeztetett egy beadás után és bár a lövése jó volt, egy védő mégis bele tudott lépni a labda útjába. A 45. percben, a szünet előtt még a Speziának is volt egy nagy helyzete, amikor Verde kapott egy jó passzt a tizenhatoson, amit azonnal kapura is küldött, de a jobb oldal felé tartó lövést Donnarumma bravúrral védeni tudta.

A második félidőben is megmaradt a Milan fölénye, most viszont már jöttek a gólok is. Az 57. percben Calhanoglu végzett el egy szabadrúgást, amit Leao vett át, majd a labdát be is rúgta a kapu jobb oldalába, ezzel megszerezve a hazaiaknak a vezetést. A második találatra egy kicsit várni kellett, egészen a 71. percig. Ekkor Theo Hernandez szlalomozott át a védők között, majd hatalmas lövést küldött kapu felé, amely a jobb alsó sarokba ment. A 78. percben megérkezett a harmadik és egyben utolsó AC Milan-gól is. Kessie lőtte be a labdát a tizenhatoson belülre, ahol Leao elé került, a portugál pedig nem hibázott, és a hálóba lőtt, ezzel lezárva a mérkőzést.

AC Milan – Spezia: 3-0 (0-0)
Gólszerzők: Leao (57. 78.), Theo Hernandez (76.) ill. –
Sárga lap: Calhanoglu (47.) ill. Ricci (32.), Gyasi (40.)
Kiállítás: – ill. –

A forduló további eredményei és programja:

Péntek:
Fiorentina 1–2 Sampdoria

Szombat
Sassuolo 4–1 Crotone
Udinese 0–1 Roma

Vasárnap
Atalanta 5–2 Cagliari
Benevento 1–0 Bologna
Parma 1–0 Verona
Milan 3–0 Spezia
20:45 Juventus – Napoli (Tv: Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása: