BL: a Puskás Arénában játszhat a Barca és a Juventus

A korábban kiadott hírekkel ellentétben, az államtitkár korrekciót jelentett be, melynek eredményeképpen eldőlt, hogy a Puskás Arénában játszhatja két legnívósabb hazai Bajnokok Ligája-mérkőzését a csoportkörbe bejutó Ferencváros csapata…

Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár az Index részére adott interjújában elárulta, a Ferencváros két Bajnokok Ligája-mérkőzését, a Juventus és a Barcelona ellenit az ország legnagyobb stadionjában, a Puskás Arénában játszhatja le.

Az államtitkár személyesen kért bocsánatot Kubatov Gábortól, a Ferencváros elnökétől, mivel a Puskás Aréna apparátusa egy napig nem volt a helyzet magaslatán, ezért félrevezető információk jelentek meg arról, hogy a magyar bajnok játszhat-e a Puskás Arénában:

“A Puskás Aréna tárt kapukkal várja a Fradit. Az a javaslatunk a legjobb és legnépszerűbb magyar csapatnak, a Ferencvárosnak, hogy a Juventus és a Barcelona elleni BL-meccseket játssza a nemzeti arénában. Így háromszor annyi magyar szurkolhat a helyszínen a Fradinak a Groupamához képest. Így lehetnek ott a legtöbben a stadionban. Ennek semmi akadálya nincs, a Fradi kérelmére az UEFA-nak kell rábólintania. Bízom benne, hogy az MLSZ támogatásával, különösen az UEFA-ban alelnöki feladatokat ellátó Csányi Sándor elnök úr segítségével ez megtörténik.”

Az UEFA tervei szerint a nemzetközi mérkőzéseken a stadionok befogadóképességének 30 százalékában lehetnek nézők. Ebből a szempontból abszolút nem mindegy, hogy melyik stadionban játszik a Ferencváros, hiszen így a Groupama Arénában 7 ezer, a Puskás Arénában pedig nagyjából 20 ezer néző előtt léphet pályára a magyar bajnok csapat, és például Cristiano Ronaldót és Lionel Messit is többen láthatják a helyszínen személyesen.