Barcelona: “Ha kinyitná a száját, Koeman bizony aggódhatna!”

A francia válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps a Franciaország – Ukrajna (szerda, 21:10) barátságos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján egy kisebb kifakadást tartott Antoine Griezmann kapcsán. 

Deschamps problémája az volt, hogy szerinte Griezmann nehezen fogja megtalálni legjobb formáját a Barcában, úgy, hogy Ronald Koeman vezetőedző az ígérete ellenére egészen más poszton, klasszikus csatárként szerepelteti a világbajnok játékost.

“Ha Griezmann kinyitná a száját, Koeman bizony aggódhatna!” – Kezdett bele gondolatmenetébe Deschamps.

“Beszélgettem Greizmannal, és a későbbiekben is fogok. Biztos vagyok benne, hogy nem boldog a jelenlegi helyzete miatt Barcelonában!” – Idézi tovább a TalkSport a francia kapitányt.

Alapvetően nem szeretek beleszólni abba, hogyan használják a játékosokat a klubjaikban. Azt viszont nem értem, Antoine miért jobbról indulva játszik a Barcában, és miért nem középen. Meggyőződésem, hogy sokkal hatékonyabb és eredményesebb a játéka, ha középen szerepel, ahol többször találkozhat a labdával. Ő ugyanis nem az a típusú játékos, aki a szélen csak úgy megveri az ellenfelét, sokkal inkább a mozgásaival és a meglátásaival érvényesül.” – Tette még hozzá Descahmps.

Érdekesség, hogy nem Deschamps az egyetlen aki figyelmezteti a Barcát Antoine Griezmann szerepkörét illetően, hiszen korábban Andrea Orlandi, a katalánok korábbi kiválósága is megetette már ugyan ezt.