Atlético: Már meg is találták az Arsenalhoz távozó kulcsember helyettesét! – Sajtóhír

Mint arról nemrég mi is beszámoltunk, az Atlético Madridnak 30 nap áll rendelkezésére, hogy az Arsenal által a szerződéséből kivásárolt Thomas Partey helyére új játékost igazoljon. A madridi sportsajtó szerint a “matracosok” nem akarják hosszúra nyújtani a keresgélést. 

Az SER Deportivos Valencia rádióban elhangzottak szerint az Atlético felvette a kapcsolatot a Valenciával Geoffry Kondogbia átigazolását illetően, aki nyitottnak tűnik a váltást illetően.

A “matracosok” helyzetét könnyíti, hogy Kondogbia kiemelt fizetésű játékos a Valenciánál, ahol a klub anyagi nehézségeit már eddig is igyekeztek enyhíteni a kulcsjátékosok (például Dani Parejo, Rodrigo, Ferrán Torres) elengedésével.

A madridi As című sportnapilap ugyanakkor felhívja arra is a figyelmet, hogy a La Liga ’30 napos’ szabálya szerint az Atletico a Parteyért kapott összeg 25%-át költheti el mind az átigazolási díjra, mind a játékos-fizetésre, ami 11,25 millió euró (Az Arsenal által kifizetett 50 millióból 45 maradt az Atleti számláján, 10% a Leganést illette – a szerk.).

Visszakanyarodva a SER Deportivos Valencia beszámolójához, a “denevéreknél” a francia középpályás miatt robbanni látszik a bomba, hiszen a tulajdonos Peter Lim elengedné a franciát, a vezetőedző Javi Garcia viszont nem szeretné elveszíteni újabb kulcsjátékosát.

A labda állítólag a Valenciánál pattog azt illetően, hogy elengedi-e Kondogbiát Madridba?!