Götze: “Szeretnék visszatérni a Nationalelfbe”

Miután némi meglepetésre a PSV Eindhovenhez igazolt, Mario Götze kijelentette, a jövőben szeretne visszakerülni a német válogatottba.

„Mindenképpen szeretnék visszatérni a Nationalelfbe” – mondta csütörtöki hivatalos bemutatásakor a támadó középpályás, aki kétéves szerződést írt alá a holland klubbal. „Huszonnyolc éves vagyok, még nagy céljaim vannak” – tette hozzá, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy most elsősorban új csapatába szeretne beilleszkedni, vissza akarja nyerni az erőnlétét, és játszani akar.

Götzének július óta nem volt csapata, mivel a Borussia Dortmund nem hosszabbította meg lejáró szerződését. A 63-szoros válogatott játékos a 2014-es világbajnoki döntő egyetlen gólját szerezte: a 88. percben cserélték be, és a 113. percben talált be az argentinok kapujába. A szélsőként, támadó középpályásként és csatárként is bevethető labdarúgó Németországban a Borussia Dortmundban, valamint a Bayern Münchenben futballozott. Joachim Löw szövetségi kapitány legutóbb közel három éve válogatta be a keretébe, a 2017. november 14-i, Franciaország elleni 2-2-re végződő mérkőzésen csereként lépett pályára.