Real Madrid: Mégis teljesülhet Sergio Ramos nagy álma!

A spanyol sajtóban újfent felerősödtek azok a híresztelések, melyek szerint Sergio Ramos továbbra sem tett le arról, hogy ott legyen a tokiói nyári olimpián. 

A madridi As című sportnapilap például egyenesen arról ír, hogy a blancók kapitánya és a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) továbbra is keresi annak a lehetőségét, hogy Ramos miképpen vehetne részt a 2021 nyarára halasztott tokiói játékokon.

Az As szerint a RFEF a 34 esztendős klasszis érdemeinek elismeréseként komolyan fontolóra vette, hogy Ramosnak helyet tartson fent a spanyol válogatott olimpiai keretében.

A spanyol szövetség elnöke, Luis Rubiales és a RFEF titkára, José Francisco Molina már többször is egyeztettek Ramosszal, aki amennyiben részt vehet az olimpián, a válogatott csapatkapitányaként tehetné mindezt. Az As szerint a felek egyetértettek abban, hogy az utolsó szót az olimpiai csapat (ez alapvetően az U21-es válogatott kiegészülve három ‘túlkorossal’ – a szerk.) szövetségi kapitánya, Luis de la Fuente mondja ki, aki Spanyolországban köztudott, hogy Real Madrid-szurkol hírében áll, mi több nagy rajongója Sergio Ramosnak.

Az As egy érdekes tényre is felhívja a figyelmet Ramos olimpiai vágyaival kapcsolatosan. Amellett, hogy a világ -és Európa-bajnok hátvéd éremgyűjteményéből lényegében egy olimpiai arany hiányzik, nem szabad elfeledni, hogy a jelenleg 172 válogatott fellépésnél járó Ramos már csak négy meccsnyire van Gianluigi Buffon európai csúcsától (176)… Mindezt úgy, hogy a világelső, a válogatott szerepléseket tekintve abszolút rekorder egyiptomi Ahmed Hassan is csupán 12 találkozóval előzi meg Ramost.