“Egyáltalán nem biztos, hogy jövőre lesz Eb”

Mint ismeretes, az idén nyárra tervezett Európa-bajnokságot egy évvel eltolták, így a jelenlegi tervek szerint 2021 nyarán kerülhet sor a hivatalosan továbbra is az Euro 2020 nevet viselő kontinensviadalra…

Ugyanakkor az angol válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate továbbra is elképzelhetőnek tartja, hogy jövő nyáron sem fogják tudni megrendezni a tervezett lebonyolítás szerint a tornát:

“Nem lehet kijelenteni, hogy biztosan lesz Eb jövőre. Azt sem lehet állítani, hogy a tervezett formában bonyolítják majd le.”

London hat mérkőzésnek ad majd otthont, köztük a két elődöntőnek és a finálénak. A szakember véleménye szerint Angliának nem jelentene gondot, ha beugróként további összecsapásokat kellene rendeznie, amennyiben esetlegesen csökkentenék a házigazdák számát.

Az Európa-bajnokságra idén június 12. és július 12. között került volna sor Budapesten, Londonban, Bakiban, Münchenben, Rómában, Szentpéterváron, Amszterdamban, Bukarestben, Bilbaóban, Dublinban, Glasgow-ban és Koppenhágában. Az UEFA március 17-én döntött a halasztásról, és azt is meghatározta, hogy jövőre június 11-től július 11-ig rendezi meg a tornát. Egyébiránt a Puskás Arénában három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt játszanak.