Serie A: íme az edzők fizetési listája

A legnevesebb olasz sportlap a minap egy hivatalos lista formájában összeszedte, hogy az olasz bajnokság (Serie A) 2020-2021-es idénye alatt az egyes csapatok vezetőedzői milyen éves fizetéssel bírnak…

Az első helyezett magasan többet keres, mint az olasz bajnokság (Serie A) másik 19 trénere. Az éllovas nem más, mint Antonio Conte, aki tavaly nyáron évi 12 millió eurós fizetésért cserébe csatlakozott az Inter újjáépülő projektjéhez, és az olasz válogatott egykori kapitánya első évében rögtön a bajnoki második helyig és Európa-liga-döntőig kormányozta a milánói együttest.

A lista második helyén a korábban a Sahtar Donyeck csapatát irányító Paulo Fonseca található 2.5 millió eurós éves gázsival, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára az Atalanta együttesével évről évre csodát tevő, és immár a BL-ben is vitézkedő Gian Piero Gasperini állhat fel a maga 2.2 millió eurós juttatásával. A közvetlen élmezőnyt követő csapatok mesterei, Simone Inzaghi (Lazio) és Stefano Pioli (AC Milan) számlájára egyaránt évente 2 millió eurót utal a kenyéradója, és ugyanennyit keres a középcsapatnak számító Bologna szerb mestere, Szinisa Mihajlovics is.

Conte elképesztő fölényével kapcsolatban egy adalék, hogy az előző bekezdésben említett öt úriember együttesen (!) sem keres annyit, mint az Inter vezetőedzője.

A Juventus élére a nyáron kinevezett és az edzői karrierjét frissen megkezdő Andrea Pirlo éppúgy 1.8 milliós eurós bérezéssel bír, mint a Sampdoria csapatát trenírozó egykori PL-bajnok Claudio Ranieri.

Talán némi meglepetésnek számít, hogy Gennaro Gattuso csak mögöttük a kilencedik a listán, miközben az egyik legtehetségesebb fiatal olasz edzőnek tartott Roberto De Zerbi, vagy tavaly a Hellas Veronával a végsőkig az El-indulást üldöző Ivan Juric messze csak a mezőny második felében található, ők tehát jóval szerényebb gázsi ellenében érnek el jelentős eredményeket csapatuk élén.

A Serie A edzőinek fizetési rangsora

  1. Antonio Conte (Inter) €12m
  2. Paulo Fonseca (Roma) €2.5m
  3. Gian Piero Gasperini (Atalanta) €2.2m
  4. Simone Inzaghi (Lazio) €2m
  5. Stefano Pioli (Milan) €2m
  6. Sinisa Mihajlovic (Bologna) €2m
  7. Andrea Pirlo (Juventus) €1.8m
  8. Claudio Ranieri (Sampdoria) €1.8m
  9. Gennaro Gattuso (Napoli) €1.5m
  10. Eusebio Di Francesco (Cagliari) €1.5m
  11. Marco Giampaolo (Torino) €1.5m
  12. Roberto De Zerbi (Sassuolo) €1.1m
  13. Filippo Inzaghi (Benevento) €1m
  14. Ivan Juric (Hellas Verona) €1m
  15. Giuseppe Iachini (Fiorentina) €0.9m
  16. Rolando Maran (Genoa) €0.85m
  17. Luca Gotti (Udinese) €0.6m
  18. Giovanni Stroppa (Crotone) €0.6m
  19. Fabio Liverani (Parma) €0.5m
  20. Vincenzo Italiano (Spezia) €0.5m