Ismét cserélhet egymással a Barca és a Juve – sajtóhír

Olasz sajtóinformációk szerint a nyári Pjanic-Arthur csere után ismét egy hasonló megmozdulásra készülhet januárban egymással a Barcelona és a Juventus vezetősége…

A Calciomercato információi szerint a Barcelona és a Juventus vezetősége már egy újabb játékoscserén dolgozik egymással, mely szerint a katalánok Ousmane Dembélét Torinóba küldhetik, ahonnan a mellőzött olasz válogatott szélső, Federico Bernardeschi öltözhetne át gránátvörös-kékbe.

Mint ismeretes, a 23 esztendős francia támadó az elmúlt szezonban sérülései és formahanyatlása miatt mindössze öt bajnokin és négy BL-meccsen tudott csapata rendelkezésére állni, és csupán egyetlen találat fűződött a nevéhez. Dembélé egyelőre korántsem tudta beigazolni az előzetesen hozzáfűzött reményeket, hiszen emlékezhetünk rá, hogy 2017. nyarán 105 millió euró és további bónuszok ellenében igazolta le őt a Barca a Borussia Dortmundtól. Azt megelőzően, Dembélé a 2015-2016-os idényben 12 gólig jutott a Rennes első csapatában. Számos sérülése és pályán kívüli kihágása révén azonban továbbra sem tudta levetkőzni a “fekete bárány” státuszt a Barcánál, és változatlanul napirendi ponton szerepel a klubváltása.

A 26 éves szélső három évvel ezelőtt igazolt a Juvéhez a Fiorentinától, azonban Cristiano Ronaldo posztriválisaként jobbára csak epizódszerep jut neki, technikai képességei és robbanékonysága révén pedig mindenképpen több van benne annál, hogy csak peremember legyen. Tavalyelőtt 39, a tavalyi szezonban 38 tétmérkőzésen jutott szerephez, jobbára csereként. Ugyan a nyáron számtalan csereüzletben felmerült a neve, és szó volt róla, hogy egyáltalán nincs szükség rá a továbbiakban, végül maradt a csapatnál, de a várakozások szerint a korábbi csapatától érkezett Chiesa, valamint Kulusevski korábbi megszerzése miatt továbbra is várhatóan csak percek juthatnak neki a padról, így változatlanul lehet létjogosultsága a távozását firtató találgatásoknak.