Wenger: a Realnak, a Bayernnek és a Juventusnak is nemet mondtam

Az Arsenal legendás trénere adott interjút a napokban a WELT-nek és kitért arra miért volt hűséges, valamint arra is, hogy kiket utasított el edzői pályafutása során.


Arséne Wenger szerint nagyon jó döntést hozott a Bayern München vezetősége, hogy a csapat élére Hansi Flicket nevezték ki. Ugyanis ennek a döntésnek köszönhetően ők jelenleg Európa legjobb csapata.

“Beszéltem Karl-Heinz Rummeniggével és megkérdezte, hogy tudok-e segíteni nekik, de azt hiszem, hogy a Bayern végül megfelelő döntést hozott. Hansi Flicknek szavaztak bizalmat, és ezt nagyon jól is tették. Rengeteg sok jó döntést hozott meg és a csapata is kiválóan játszott, az övék Európa legjobb csapata. A Real Madrid és a Barcelona már nem annyira jók, mint korábban és a Bayern ezt egy lenyűgöző stílusban használta ki” – nyilatkozta Wenger.

A francia szakember arra is kitért, hogy miért nem dolgozott soha a Bundesligában, holott nagyon jól azonosul a németek mentalitásával, remekül beszéli a nyelvet és csodálja a német labdarúgás korábbi legendáit és jelenlegi tehetségeit is. Továbbá elmondta, hogy két ízben is elutasította a Real Madrid kispadját, de a Juventusnak is nemet mondott, akárcsak nemrégiben a Bayern München megkeresésére is.

“A körülmények mindig megakadályozták. Én voltam az Arsenal Otto Rehhagelje, 22 évig edzősködtem ott. A sorsom szorosan kapcsolódott a klubhoz és nagyon boldog voltam Londonban. 1995-ben Willi Lemke, a Werder egykori menedzsere eljött értem Japánba, amikor Nagoyában dolgoztam, és arra kért, hogy menjek vele Brémába. Mondtam neki: “Willi, csak két hónapja vagyok itt, nem tudok azonnal veled menni.” Akkoriban ajánlott többször is munkát a Bayern. Akart a Juventus, a Real kétszer is. Egyike vagyok azon keveseknek, akik nemet mondtak a Real Madridnak. Boldog voltam az aktuális helyemen. Az élet döntéseit néha a személyes értékek alapján hozza meg az ember. Az egyik értékem az az, hogy kétkultúrás, német és francia neveltetésben részesültem. A német oldalam mindig azt sugallta: Ha aláírsz egy szerződést, a szavadat adod – tartsd magad ehhez” – mondta a WELT-nek a 70 éves szakember.