Karius: „Klopp sikerei magukért beszélnek, ő a világ egyik legjobb edzője”

A német élvonalbeli bajnokságban szereplő Union Berlin kölcsönkapusa, Loris Karius többek között az anyaegyesületének vezetőedzőjéről, Jürgen Kloppról is nyilatkozott a Kicker című lapnak.

A 27 esztendős portást elsősorban arról a bizonyos Bajnokok Ligája-döntőről kérdezték, amelyet a Liverpool nagy részben az ő hibáinak köszönhetően veszített el a Real Madrid ellen 2018-ban.

„Az már két évvel ezelőtt volt, azóta 60 mérkőzésen védtem. Klopp mindig is korrekt volt hozzám, sosem kertelt, elmondta, amit valójában gondolt. A kapcsolatunk továbbra is remek, semmi problémánk nincs egymással. Ő a világ egyik legjobb edzője, a sikerei önmagukért beszélnek” – nyilatkozta a múltat végérvényesen lezárva Karius, aki hozzátette, nem foglalkozik többé a kritikákkal, csakis a berlini kalandra koncentrál.

„Az Union kerete fiatal és sikeréhes, hasonló volt a helyzet, amikor a Mainz színeiben játszottam. Vonzó volt számomra a projekt, hiszen a csapat szép focit játszik, a legutóbbi transzferidőszakban pedig több nagyszerű futballista is csatlakozott a klubhoz. Azt gondolom, hogy rendkívül jó esélyeink vannak a bennmaradásra.”

Karius berlini debütálása egyelőre várat magára a Bundesligában, az Union vasárnap a pocsék formában lévő Schalke 04 otthonába látogat.