UEFA: “lesz jövőre Európa-bajnokság”

Ugyan jelenleg sajnos napról napra csak egyre rosszabb az általános helyzet Európa-szerte, az európai szövetség elnöke töretlenül bízik az Európa-bajnokság nyári zavartalan megrendezésében…

Az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin bizakodva várja az egy évvel elhalasztott kontinensviadalt, és a minap egy német lapnak elmondta, hogy a második hullám ellenére helyszínin nézőket vár az Eb-re:

“Jelenleg olyannak tervezzük az Eb-t, ahogy megálmodtuk. Persze, ha februárban arról kérdeztek volna, hogy készen állok-e egy, az egész világot megbénító világjárványra, bolondnak néztem volna az illetőt. Erre előzetesen nem lehetett felkészülni, mostanra azonban már okosabbak vagyunk, mint tavasszal voltunk. Több tervünk is van, ha bármi gond lenne, akár a nézők nélküli mérkőzések vagy a stadionok részleges megnyitása is napirendi ponton szerepel. Elméletben 12, 11, 10, de akár három vagy egy országban is tudunk Eb-t rendezni. Egy biztos: lesz jövőre Európa-bajnokság.”

A jövő június 11. és július 11. közé halasztott Európa-bajnokságnak a tervek szerint 12 ország 12 városa, közte Budapest ad otthont.