Chelsea: már a Dortmund tehetsége is a célkeresztben – sajtóhír

A Kékek jövő nyáron sem állnának le az igazolásokkal, ezúttal a BVB egyik ékkövét csábítanák át Londonba.


A Chelsea jövőre kifizetné Erling Braut Haaland kivásárlási árát a Borussia Dortmundnak, ezáltal már csak a játékossal kellene megegyeznie, a klubbal nem, a The Sun értesülései szerint.

A 20 éves csatárnak 70 millió eurós kivásárlási záradék van a szerződésében, és aki ezt kifizeti érte a BVB-nek, annak már csak magával a labdarúgóval kell megegyeznie. Így próbálná meg őt leigazolni a Frank Lampard vezette Kékek is. Azonban Haalandot nehéz lesz meggyőzni a távozásról, ugyanis nagyon szeret a Dortmundban játszani és folyamatosan fejlődni szeretne, ennek következtében a rendszeres játéklehetőséget választaná, ezért is döntött a Sárga-feketék mellett a Manchester United helyett januárban. Továbbá, azt is elmondta, hogy számára fontos az is, hogy milyen stílust képvisel a csapat ahová igazol, mert nem tudja mindenhol elképzelni magát.

A hétszeres norvég csatár 2020 január elsején igazolt a Dortmundba 20 millió euró ellenében a Salzburgtól. Azóta minden versenysorozatot figyelembe véve 23 mérkőzésen kapott lehetőséget a BVB-ben, amelyeken 21 gólt és 5 gólpasszt jegyzett.